Γερμανία: Το 70% υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η μεγάλη πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ της υποστήριξης της Γερμανίας στην Ουκρανία.

Μια μεγάλη πλειονότητα των Γερμανών θέλει να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν περισσότερα για την ενέργεια, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της υποστήριξης της Γερμανίας στην Ουκρανία, αν και ο αριθμός εκείνων που θέλουν μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη έπεσε στο 35% από 44% στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 12-14 Ιουλίου από το δίκτυο ZDF.

Είκοσι δύο τοις εκατό δήλωσαν πως δεν θέλουν η Γερμανία να υποστηρίζει την Ουκρανία, έτσι ώστε να επανέλθουν οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί με σκοπό να βοηθήσουν τους Γερμανούς να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα κόστη που οφείλονται στον πόλεμο, περιλαμβανομένων των μειώσεων στα εισιτήρια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του φθηνότερου πετρελαίου, δεν είναι αρκετά φιλόδοξα, δήλωσαν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων. Μόλις το 20% εκτιμά πως είναι ικανοποιητικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποίηθηκε τηλεφωνικώς σε δείγμα 1.167 τυχαία επιλεγμένων ψηφοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.