Πώς η γερμανική αεροπορική βιομηχανία θα μετριάσει το χάος στις πτήσεις

Η γερμανική Ένωση Αεροπορικής Βιομηχανίας (BDL), απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αμβλυνθούν ορισμένα από τα προβλήματα, στις πτήσεις.

Ζητά επιπλέον προσωπικό, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ψηφιοποίηση για να μετριάσει το χάος στα αεροδρόμια εν μέσω της ταχείας επιστροφής του αριθμού των επιβατών τους τελευταίους μήνες.

Αναδιοργάνωση και νέες λύσεις

Λόγω της έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης διαθέσιμων εργαζομένων στη Γερμανία, ο Jost Lammers, πρόεδρος της BDL που διευθύνει το αεροδρόμιο του Μονάχου, θέλει οι αρχές να διευκολύνουν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για άτομα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και να εγκρίνουν ταχύτερα τις αιτήσεις τους για άδεια εργασίας.

Μια άλλη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον επικεφαλής είναι η αναδιοργάνωση των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια, που αυτή τη στιγμή είναι αρμοδιότητα του κράτους.

Παράλληλα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης σε όλα τα γερμανικά αεροδρόμια μέσω ψηφιοποίησης και βιομετρικών λύσεων.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο πιλοτικά έργα σε αυτούς τους τομείς στη Φρανκφούρτη και στο Μόναχο, σύμφωνα με τον Jost Lammers.

Επιτάχυνση εξαμήνου

Οι απαιτήσεις της αεροπορικής βιομηχανίας ήρθαν καθώς τα στοιχεία εξαμήνου για τον αριθμό των επιβατών στα αεροδρόμια της Γερμανίας έδειξαν πόσο γρήγορα ανακάμπτει η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών φέτος.

Συνολικά 68,7 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν από και προς τα γερμανικά αεροδρόμια μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με την Ένωση Αεροδρομίων Γερμανίας (ADV).

Αυτό ήταν 327% περισσότερο από ό,τι το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όταν ουσιαστικά ακινητοποιήθηκαν τα αεροπορικά ταξίδια για μήνες λόγω περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, αν και εξακολουθεί να είναι 42,3% πίσω από τα επίπεδα του 2019.

Σχολιάζοντας τις τάσεις, η ADV εξήγησε ότι οι πτήσεις εξακολουθούσαν να επηρεάζονται από την παραλλαγή του ιού Omicron τους δύο πρώτους μήνες του 2022.

Όμως από τον Μάρτιο υπήρξε «μια εξαιρετικά δυναμική ανάκαμψη της ζήτησης», λόγω των ταξιδιών αναψυχής.

Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των επιβατών εκτινάχθηκε από μόλις 51% των επιπέδων του 2019 το πρώτο τρίμηνο σε 75% το δεύτερο τρίμηνο.

Αύξηση της ευρωπαϊκής ζήτησης

Ο αριθμός των επιβατών που πετούσαν από γερμανικά αεροδρόμια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς αυξήθηκε κατά 342% σε 48,5 εκατομμύρια (-33,8% έναντι του 2019) το πρώτο εξάμηνο του 2022, καθώς οι περισσότερες χώρες άνοιξαν ξανά για διεθνείς ταξιδιώτες.

Ομοίως, υπήρχαν 11,7 εκατομμύρια διηπειρωτικοί επιβάτες, που ήταν 326% περισσότεροι από το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους και 43% πίσω από το 2019.

Αντίθετα, ο αριθμός των επιβατών στις εσωτερικές γραμμές αυξήθηκε πιο αργά σε 8,4 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Αυτό ήταν 264% περισσότερο από πέρυσι, αλλά 64% χαμηλότερο από το 2019, που οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότερες πτήσεις και ταξιδιώτες στράφηκαν σε σιδηροδρομικό ή αυτοκίνητο.

Πηγή: tourismtoday.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.