Γερμανία: Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα πριν από τα Χριστούγεννα

Οι οδηγοί μπορούν να πηγαίνουν στο βενζινάδικο με περισσότερη ηρεμία. Όμως, πάνω στην ώρα για τις γιορτές, οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται και πάλι – ιδίως το ντίζελ είναι σημαντικά ακριβότερο.

Η ADAC τονίζει για άλλη μια φορά ότι δεν φταίει η τιμή του πετρελαίου.

Μετά την πτωτική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, οι τιμές των καυσίμων στη Γερμανία αυξάνονται και πάλι.

Τόσο το ντίζελ όσο και η βενζίνη E10 premium έχουν ακριβύνει σε εβδομαδιαία σύγκριση, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ADAC. Πριν από αυτό, η τιμή του ντίζελ είχε μειωθεί για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες και η τιμή του E10 για πέντε εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το E10 κόστισε 1,661 ευρώ ανά λίτρο στον παγγερμανικό ημερήσιο μέσο όρο της Τρίτης. Αυτό ήταν 0,8 σεντς περισσότερο από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το ντίζελ αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 3 λεπτά στα 1,804 ευρώ ανά λίτρο. Η ένωση αυτοκινητιστών δήλωσε ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εξήγηση, καθώς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στα 80 δολάρια περίπου.

Η τιμή του ντίζελ βυθίστηκε από τα μέσα Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ADAC, ένα λίτρο ντίζελ κόστιζε κατά μέσο όρο 2,147 ευρώ στις 18 Οκτωβρίου, αλλά μέχρι τώρα η τιμή έχει ουσιαστικά μόνο μειωθεί.

Ο λόγος: χαμηλότερες τιμές αργού πετρελαίου, αλλά και ισχυρότερος ανταγωνισμός στην αγορά καυσίμων.

Ενώ η τιμή της βενζίνης βρίσκεται στην περιοχή της ομαλοποίησης, το ντίζελ απέχει ακόμη πολύ από αυτήν, σύμφωνα με την ADAC.

Αυτό φαίνεται από τη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων καυσίμου: παρόλο που το ντίζελ φορολογείται κατά 20 λεπτά λιγότερο ανά λίτρο από το Super E10, κοστίζει σήμερα 14,3 λεπτά περισσότερο.

ADAC: Καλύτερα να ανεφοδιάζεστε το βράδυ

Την άνοιξη, η ADAC αναμένει ότι η τιμή του ντίζελ θα μειωθεί και ότι η αναλογία των τιμών προς τη βενζίνη θα επανέλθει στο κανονικό επίπεδο.

Η εκπρόσωπος της ADAC Katrin van Randenborgh εξήγησε πρόσφατα το γεγονός αυτό σε συνέντευξή της στην BR.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προβληματική γεωπολιτική κατάσταση καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη της παγκόσμιας αγοράς.

Συμβουλεύει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν εφαρμογές τιμών καυσίμων και να ανεφοδιάζονται σε ευνοϊκές ώρες, όπως το βράδυ.

Μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ., τα καύσιμα κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου δώδεκα λεπτά λιγότερο από ό,τι το πρωί, σύμφωνα με την ADAC.

Η αυτοκινητιστική λέσχη συνιστά στους οδηγούς που ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα να ανεφοδιάζονται εγκαίρως.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.