Γερμανία: Αυξήσεις ζητά το συνδικάτο των εργαζομένων στις υπηρεσίες

Το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας σχεδιάζει να ενσωματώσει τις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό στις μισθολογικές του απαιτήσεις για φέτος και το επόμενο έτος, αυξάνοντας την πίεση κόστους για τις εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ver.di, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους στη γερμανική βιομηχανία υπηρεσιών, αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί πάνω από το 3% και στοχεύει να εξασφαλίσει αύξηση μισθών για τα μέλη της, δήλωσε ο πρόεδρος Frank Werneke σε συνέντευξή του στη Neue Zuercher Zeitung.

Ο πληθωρισμός γίνεται γρήγορα πολιτικό ζήτημα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία γνωρίζει την ταχύτερη αύξηση των τιμών της εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο γερμανικός πληθωρισμός ήταν στο 5,1% τον Ιανουάριο και προβλέπεται να είναι 3,7% για το 2022.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.