Γερμανία: Μεγάλη αύξηση των εγκλημάτων με πολιτικό κίνητρο το 2021

Ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικό κίνητρο, ιδιαιτέρως των αντισημιτικών– και εκείνων που αφορούν την σεξουαλική ταυτότητα στη Γερμανία γνώρισαν σημαντική αύξηση μέσα στο 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Περίπου 55.048 εγκλήματα πολιτικής φύσης καταγράφηκαν στη χώρα μέσα στο 2021, 23% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ για το ενδεχόμενο ενεργειακού μπλακάουτ

Ο αριθμός αυτών των εγκλημάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 50.000 “σημειώνοντας νέο επίπεδο ρεκόρ”, όπως ανέφερε στο Twitter η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ σύμφωνα με την οποία “αυτό δείχνει σε ποιο βαθμό το έργο των αρχών ασφαλείας είναι απαραίτητο για την προστασία της δημοκρατίας μας”.

Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη αναφορικά με εγκλήματα που η αστυνομία δεν μπορούσε να κατατάξει σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, 21.339 εγκλήματα διαπράχτηκαν από υπόπτους που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, ισλαμιστές ή υποστηρικτές κάποιας ξένης ιδεολογίας.

Ο λόγος που παρατηρείται αυτό είναι η αύξηση του αριθμού εγκλημάτων που διαπράχτηκαν ως αντίδραση στα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αριθμός των εγκλημάτων κατά του κράτους και των εκπροσώπων του, ειδικά των αστυνομικών, επίσης αυξήθηκε πάνω από 50% και ξεπέρασε τα 14.000.

Οι εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται σε ακροδεξιούς παραμένουν η πλειονότητα, αφού πλησιάζουν τις 22.000, μειωμένες ωστόσο κατά 7% σε ένα χρόνο.

Αυτές που αποδίδονται σε ακροαριστερούς κυμαίνονται σε περίπου 10.000, επίσης λιγότερες κατά περίπου 7,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ο αριθμός των αντισημιτικών ενεργειών αυξήθηκε κατά 28,75% φθάνοντας τις 3.027, εκ των οποίων οι 2.552 αποδίδονται σε ακροδεξιούς.

Ο αριθμός των εγκλημάτων που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την έμφυλη ταυτότητα επίσης αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον φθάνοντας αντίστοιχα τα 870 και τα 340.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.