
Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που πλήττουν τη γερμανική βιομηχανία, έγιναν πιο έντονα τον Νοέμβριο, με το 74,4% των επιχειρήσεων να διαμαρτύρεται για προβλήματα στην προμήθεια εισροών και πρώτων υλών, σε μια αύξηση 4% από τον Οκτώβριο.
Όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Klaus Wohlrabe, τα προβλήματα αυτά θα επηρεάσουν τις τιμές.
“Ποτέ ξανά δεν είπαν τόσο πολλές εταιρείες ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το γερμανικό ινστιτούτο ανέφερε πως η έρευνα στις επιχειρήσεις διαπίστωσε εντονότερους περιορισμούς στην προσφορά σε όλους τους τομείς εκτός αυτού του ηλεκτρικού εξοπλισμού, όπου το μερίδιο των επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν προβλήματα, υποχώρησε από το 90% στο 85%.
Παρέμεινε ένας από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο, μαζί με τον τομέα κατασκευής μηχανών, όπου το 86% ανακοίνωνε προβλήματα, και τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου το 88% είχε προβλήματα.
Ο κλάδος που επηρεάστηκε λιγότερο ήταν η παραγωγή ποτών, όπου μόνο το 40% ανακοίνωσε προβλήματα.
Πηγή: Capital.gr
Υποστήριξε το GRland.info
Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ
Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Προσοχή-Γερμανία: Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει ως 1.12
- Σχεδιάστε σωστά τις διακοπές σας σε Ελλάδα-Γερμανία
- Γερμανία: 25% αύξηση του κατώτατου μισθού
- Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αυξήσει την τιμή ανά λίτρο
- Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση: Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία
- Επαναφορά της απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία
- Το Μόναχο καταργεί τη θέρμανση με πετρέλαιο και αέριο
- Ζητούνται επειγόντως οδηγοί φορτηγών στη Γερμανία
- Η Γερμανία τιμωρεί τα άτομα που αρνούνται την καραντίνα