Γερμανία: Αύξηση του επιδόματος τέκνων και για το 3ο παιδί

Το επίδομα τέκνων πρόκειται να αυξηθεί το επόμενο έτος και για το 3ο παιδί στη Γερμανία. Αυτή ήταν η αντίδραση της ομοσπονδιακής υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων, Paus, στην κριτική που δέχθηκε για το πακέτο βοήθειας.

Η Ένωση Πολυτέκνων χαρακτήρισε την απόφαση να μην αυξηθεί το επίδομα “απολύτως ακατανόητη”.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου οι οικογένειες θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα για το τρίτο παιδί.

Στη δέσμη μέτρων ανακούφισης που υιοθέτησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, η αύξηση του επιδόματος τέκνων προβλεπόταν μόνο για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.

“Το επίδομα παιδιού για το τρίτο παιδί θα εξισωθεί, δηλαδή θα αυξηθεί στο ίδιο επίπεδο με το επίδομα παιδιού για τα δύο πρώτα παιδιά”, εξήγησε η ομοσπονδιακή υπουργός Οικογένειας Lisa Paus στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα για τα τρία πρώτα παιδιά θα είναι 237 ευρώ το μήνα για το καθένα και 250 ευρώ για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί.

Γερμανία: Αύξηση του επιδόματος τέκνων και για το 3ο παιδί
Επίδομα τέκνου τη Γερμανία | By photo Pawel

Η Ένωση Πολυτέκνων Γερμανίας διαμαρτύρεται για “άνιση μεταχείριση”

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Οικογενειών (Verband kinderreicher Familien Deutschland) επέκρινε την αρχικά προβλεπόμενη αύξηση των επιδομάτων τέκνων μόνο για τα δύο πρώτα παιδιά.

“Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη αμηχανία στις πολύτεκνες οικογένειες”, δήλωσε η πρόεδρος Elisabeth Müller στην εφημερίδα “Welt”.

Το γεγονός ότι τα ποσοστά αυτά θα προσαρμόζονταν στον πληθωρισμό μόνο για το πρώτο και το δεύτερο παιδί ήταν “απολύτως ακατανόητο”.

Οι πολιτικοί της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης είχαν επίσης επικρίνει τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Δυστυχώς, οι οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά έμειναν με άδεια χέρια, δήλωσε την Τρίτη η Silvia Breher (CDU), εκπρόσωπος οικογενειακής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU.

Η υπουργός Οικογένειας της Βαυαρίας Ulrike Scharf (CSU) δήλωσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεχνά τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ειδικά οι πολύτεκνες οικογένειες θα υποφέρουν μαζικά από τον τρέχοντα πληθωρισμό και τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και των ειδών καθημερινής ανάγκης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.