Γερμανία: Σκέψεις για αύξηση στα κατώτατα όρια φόρου εισοδήματος

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας θέλει να αυξήσει τα κατώτατα όρια φόρου εισοδήματος και να αυξήσει ελαφρά τα επιδόματα τέκνων ως απάντηση στον υψηλότερο πληθωρισμό στη χώρα εδώ και δεκαετίες, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου την Τρίτη.

Το αφορολόγητο θα αυξηθεί στα 10.632 ευρώ το επόμενο έτος και σε 10.932 το 2024 από 10.347 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα ξεκινήσει από εισόδημα 61.972 ευρώ το επόμενο έτος και 63.515 ευρώ το 2023 έναντι 58.597 ευρώ σήμερα.

Τα επιδόματα τέκνων για τα δύο πρώτα παιδιά θα αυξηθούν κατά 8 ευρώ σε 227 ευρώ το επόμενο έτος, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Ως αποτέλεσμα, τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 10,12 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και 17,5 δισ. ψτο 2024, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Οι αλλαγές στοχεύουν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στα νοικοκυριά μετά τον γερμανικό πληθωρισμό που έφτασε στο 8,5% τον Ιούλιο, λόγω της άνοδος των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.