Γερμανία: Πως θα βοηθήσει η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Στη Γερμανία έχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να ενισχύσει η χώρα το εργατικό δυναμικό της – και ορισμένοι προτείνουν ότι η απάντηση είναι να ζητηθεί από τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο. Πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί;

Τι συμβαίνει στη Γερμανία;

Δεν είναι μυστικό ότι η Γερμανία αγωνίζεται να βρει αρκετούς εργαζόμενους για να καλύψει θέσεις σχεδόν σε κάθε κλάδο που μπορεί να φανταστεί κανείς, από την ξυλουργική μέχρι την παιδική φροντίδα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρειάζονται περίπου 400.000 επιπλέον εργαζόμενοι ετησίως για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας και λένε ότι η έλλειψη έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομία όσο και στο συνταξιοδοτικό ταμείο της χώρας.

Μέχρι στιγμής, ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έχει βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες για να καλύψει αυτό το κενό.

Θέλουν να ενθαρρύνουν τους ειδικευμένους εργαζόμενους να έρθουν στη χώρα με ένα σύστημα μετανάστευσης βάσει μορίων και να κάνουν πιο ελκυστική την παραμονή των ανθρώπων με τη χαλάρωση των κανόνων για την ιθαγένεια.

Αλλά ορισμένοι πολιτικοί και λομπίστες θέλουν η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Επισημαίνουν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη και λένε ότι πρέπει να γίνει κάτι για να παραμείνουν οι άνθρωποι να εργάζονται περισσότερο.

Αυτή την εβδομάδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) συμμετείχε επίσης στη συζήτηση. “Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που μπορούν πραγματικά να εργάζονται μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης”, δήλωσε στις εφημερίδες του ομίλου Funke Media Group.

“Πολλοί το βρίσκουν αυτό δύσκολο σήμερα”.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν μια νέα συζήτηση σχετικά με το αν το σημερινό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι κατάλληλο για το σκοπό του και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν οι άνω των 60 ετών να βγαίνουν στη σύνταξη τόσο πρόωρα.

Υπήρξαν ακόμη και εκκλήσεις για την κατάργηση της επίσημης ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μετάβαση σε ένα πιο ευέλικτο σύστημα.

Πώς λειτουργεί το ισχύον συνταξιοδοτικό σύστημα στη Γερμανία;

Με απλά λόγια, το κρατικό συνταξιοδοτικό σύστημα της Γερμανίας βασίζεται στις εισφορές που καταβάλλετε καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου, οι οποίες μπορούν να συμπληρωθούν με ιδιωτικά προγράμματα που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας ή μέσω του εργοδότη σας.

Όποιος έχει καταβάλει εισφορές στο σύστημα για τουλάχιστον πέντε χρόνια, μπορεί να λάβει τη σύνταξή του μόλις φτάσει στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Όσοι έχουν καταβάλει εισφορές για 35 ή περισσότερα χρόνια, αλλά έχουν κερδίσει λιγότερο από το 80% του μέσου μισθού, έχουν πρόσβαση σε μια “βασική” σύνταξη (Grundrente) που καθορίζεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Σε γενικές γραμμές, το ποσό που λαμβάνετε βασίζεται στον μισθό και τις εισφορές σας κατά τη διάρκεια του χρόνου, με όσους κερδίζουν λιγότερα από τον μέσο μισθό να λαμβάνουν λιγότερα συνταξιοδοτικά “ένσημα” από όσους κερδίζουν περισσότερα.

Όταν συνταξιοδοτηθείτε, τα ένσημά σας για κάθε έτος που καταβάλατε στο συνταξιοδοτικό ταμείο αθροίζονται και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της σύνταξής σας.

Εάν έχετε συνεισφέρει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε γενικά να περιμένετε να λάβετε περίπου το 70 τοις εκατό του καθαρού μισθού σας.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις συντάξεις είναι ο χρόνος συνταξιοδότησής σας. Επί του παρόντος, η γερμανική ηλικία συνταξιοδότησης έχει οριστεί στα 65 έτη, αλλά αυτή θα αυξηθεί σταδιακά στα 67 έτη έως το 2029.

Η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι δυνατή – αλλά έχει κόστος.

Γενικά, το κράτος θα αφαιρεί περίπου 3,6% της ετήσιας σύνταξής σας για κάθε επιπλέον έτος ή συνταξιοδότηση που παίρνετε, οπότε η πρόωρη συνταξιοδότηση κατά δύο έτη θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση 7,2%.

Τι είδους αλλαγή θέλουν να δουν οι πολίτες της Γερμανίας;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη διαφωνία σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις από οικονομολόγους και εργοδότες να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ηλικία συνταξιοδότησης.

“Χρειαζόμαστε μια υψηλότερη ηλικία συνταξιοδότησης”, δήλωσε πρόσφατα ο οικονομικός σύμβουλος Martin Werding στην Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι παίρνουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να συνδέεται με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

“Η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί στα 68 έτη έως το 2042/43 και στα 69 έτη έως το 2054/55”, εξήγησε.

Εν τω μεταξύ, πολιτικοί του φιλελεύθερου FDP πιέζουν για ένα σύστημα τύπου Σουηδίας, όπου η επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης έχει καταργηθεί εντελώς.

Αντ’ αυτού, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν πότε θα βγουν στη σύνταξη και οι συντάξεις τους μειώνονται ή αυξάνονται ανάλογα.

“Η χώρα που είναι πιο επιτυχημένη εδώ στην Ευρώπη είναι η Σουηδία με το μοντέλο της ευέλικτης ηλικίας συνταξιοδότησης”, δήλωσε στο DPA ο αντιπρόεδρος του FDP Γιοχάνες Βόγκελ.

“Είμαι πεπεισμένος ότι κανείς δεν χρειάζεται πια να λέει στους ανθρώπους πότε να βγουν στη σύνταξη, επειδή τα μονοπάτια της ζωής γίνονται όλο και πιο ποικιλόμορφα”.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil (SPD) έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της αλλοίωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

“Η περαιτέρω αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 69, 70 ή 75 έτη είναι λάθος και άδικη, διότι αυτό θα σήμαινε πραγματική περικοπή της σύνταξης για πολλούς ανθρώπους που απλώς δεν μπορούν να εργαστούν τόσο πολύ”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD στην εφημερίδα Rheinische Post την Πέμπτη.

Ο Heil δήλωσε ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των 67 ετών είναι ήδη υψηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες και ότι ο καθορισμός του υψηλότερου ορίου θα επιβάρυνε τη νεότερη γενιά.

“Δεν είναι αυτό που θέλω και είναι αυτό που απέκλεισε το κόμμα του φωτεινού σηματοδότη στη συμφωνία συνασπισμού”, είπε.

Αντ’ αυτού, είπε, η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να εστιάζει στην αύξηση του αριθμού των εγχώριων και διεθνών εργαζομένων, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να πληρώνουν στο συνταξιοδοτικό ταμείο.

Έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση συγκεκριμένα σχέδια;

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι ένας συνδυασμός αύξησης της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού και κρατικά οργανωμένων επενδύσεων σε μετοχικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει το συνταξιοδοτικό ταμείο.

Ωστόσο, πιο λεπτομερή σχέδια αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Heil στο επικείμενο “Πακέτο Συντάξεων ΙΙ”.

Αυτό θα πρέπει να καθορίσει την πορεία για τη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση των συντάξεων, ακόμη και καθώς όλο και περισσότεροι από τη γενιά των baby boomers εισέρχονται στη σύνταξη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.