Γερμανία: Αύξηση 16,6% στις τιμές χονδρικής τον Νοέμβριο

Αύξηση 16,6% εμφάνισαν τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση οι τιμές χονδρικής στη Γερμανία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από όταν ξεκίνησε η συλλογή των στοιχείων το 1962.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος προήλθε από τις αυξημένες τιμές των ορυκτών καυσίμων, οι οποίες ενισχύθηκαν 62,4% σε ετήσια βάση, ενώ τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα άσκησαν ανοδική πίεση στο κόστος των ενδιάμεσων προϊόντων.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 1,3%.

«Οι υψηλοί ρυθμοί μεταβολής για τις τιμές χονδρικής σε ετήσια βάση προέρχονται από τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και των ενδιάμεσων προϊόντων», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Περισσότερες από τις μισές γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, με αποτέλεσμα να αλλάζουν προμηθευτές, να συντομεύουν τις διαδρομές παράδοσης ακόμη και να προχωρούν σε μετεγκατάσταση παραγωγής, σύμφωνα με έρευνα του προηγούμενου μήνα.

Σημειώνεται πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο εναρμονισμένος, διαμορφώθηκε στο 6% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο.

Πηγή: insider.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.