Γερμανία: Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

Άνοδο 7% σε ετήσιο επίπεδο αναμένεται να καταγράψει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το 2022, σύμφωνα με έκθεση της ομοσπονδιακής ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας (VDA).

Έτσι, στη Γερμανία αναμένεται να γίνουν 2,8 εκατ. πωλήσεις νέων οχημάτων, παραμένοντας κάτω από τα επίπεδα του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως για το 2021, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στη Γερμανία διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατ. αυτοκίνητα, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Η VDA αναμένει πως η ανάπτυξη του κλάδου στην Ευρώπη θα διαμορφωθεί στο 5%, σε ΗΠΑ και Κίνα κατά 2% και παγκοσμίως κατά 4%, συγκριτικά με το 2021.

Ακόμα, η VDA σημειώνει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές για τον αυξανόμενο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της χώρας.

Πηγή: insider

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.