Γερμανία: Σημαντική αύξηση στις τιμές των ελαστικών αυτοκινήτων

Οι τιμές των ελαστικών αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς πολλές πρώτες ύλες προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Λιανοπωλητών Ελαστικών και Βουλκανιζατέρ.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για περαιτέρω σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ελαστικών, λέει ο Στέφαν Χέλμουτ, πρόεδρος της Ένωσης, στο περιοδικό “Automobilwoche”.

Έρευνα: Σε πόσα τετραγωνικά μέτρα ζουν οι Γερμανοί;

Οι τιμές των ελαστικών έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 20% από τις αρχές του 2021, αλλά τώρα ,οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία έχουν σοβαρό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με τον Χελμς, η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν μέχρι στιγμής οι ηγέτες στον εφοδιασμό της Ευρώπης με συνθετικό καουτσούκ και αιθάλη.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών ελαστικών ETRMA, η Ρωσία από μόνη της προμήθευε έως και το 40% της απαιτούμενης αιθάλης.

«Αυτές οι πρώτες ύλες είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο μας και δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές προμήθειας, βραχυπρόθεσμα», δήλωσε στο Automobilwoche η γενική γραμματέας της ETRMA Φαζιλέτ Σιναράλπ

Η αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία μείωσε ήδη τις προβλέψεις της στις αρχές Απριλίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο βιομηχανικός σύνδεσμος VDA αναμένει αύξηση της παραγωγής μόνο κατά 7% στα 3,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα για το σύνολο του έτους, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν για είχε ανάπτυξη 13% .

Η VDA ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στο εξωτερικό θα αυξηθεί επίσης κατά 2% στα 9,6 εκατομμύρια οχήματα- το μισό από ό,τι είχε προηγουμένως προβλεφθεί.

«Οι προσαρμογές είναι μια αρχική αντίδραση στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του για τις αλυσίδες εφοδιασμού και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε η πρόεδρος της VDA Χίλντεγκαρντ Μύλλερ.

«Η πιθανή επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και πρόσθετοι παράγοντες αβεβαιότητας, όπως πιθανές απώλειες παραγωγής στην Κίνα ως αποτέλεσμα της στρατηγικής μηδενικού Covid, θα μπορούσαν να απαιτήσουν περαιτέρω προσαρμογές στις προβλέψεις τους επόμενους μήνες», προειδοποίησε η πρόεδρος της VDA.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.