Γερμανία: Αύξηση του αριθμού των ασθενών σε ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε εθνικό επίπεδο ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 1.000 κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Στην ημερήσια έκθεση του Divi Registry της Κυριακής, αναφέρθηκαν 1.008 ασθενείς με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η τελευταία φορά που καταγράφηκε αριθμός άνω των 1.000 ήταν στην ημερήσια έκθεση της 18ης Ιουνίου (1011).

Στις 29 Αυγούστου του περασμένου έτους, ο αριθμός ήταν μόλις 241- μόνο προς τα τέλη Οκτωβρίου αυξήθηκε σε πάνω από 1.000 κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος.

Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν είναι πλέον κυρίως οι ηλικιωμένοι που πλήττονται: Σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου Divi, σχεδόν ένας στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύεται σήμερα στην εντατική είναι ηλικίας 30 έως 39 ετών και σχεδόν ένας στους πέντε ηλικίας 40 έως 49 ετών.

Οι ηλικίες 50 έως 59 ετών αποτελούν το ένα τέταρτο των ασθενών, οι ηλικίες 60 έως 69 ετών το ένα πέμπτο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι προσβάλλονται από σοβαρές πορείες της νόσου έως και θάνατο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.