Γερμανία: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Ιανουάριο

Το γερμανικό εμπόριο με τη Ρωσία αυξήθηκε κατακόρυφα τον Ιανουάριο, τον μήνα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στις κυρώσεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές να αυξάνονται σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis.

Ενώ οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τη Ρωσία αυξήθηκαν 30,7% στα 2,1 δισ. Ευρώ τον Ιανουάριο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 57,8% στα 4 δισ. Ευρώ έναντι του προηγουμένου έτους.

Οι υψηλότερες τιμές για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, οδήγησε σε πλεόνασμα εισαγωγών 1,8 δισ. Ευρώ τον Ιανουάριο σε σχέση με το πλεόνασμα των 900 εκατ. Ευρώ στον πρώτο μήνα του 2021.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει μια σειρά κυρώσεων στη Ρωσία από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, και πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εκεί.

Ωστόσο, η εξάρτηση της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια -λίγο κάτω από το ένα τρίτο του φυσικού αερίου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προέρχεται από τη Ρωσία- σημαίνει ότι το Βερολίνο αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για διακοπή των εισαγωγών ενέργειας.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.