Γερμανία: Αυξήθηκαν οι παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα

Οι γερμανικές παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, έναντι της κατακόρυφης πτώσης που σημειώθηκε τον Αύγουστο, εν μέσω συνεχιζόμενων διακοπών στην εφοδιαστική αλυσίδα, που έπληξαν την εργοστασιακή δραστηριότητα.

Οι παραγγελίες στη μεταποίηση αυξήθηκαν 1,3% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο σε προσαρμοσμένους όρους, μετά από την αναθεωρημένη πτώση 8,8% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των παραγγελιών κατά 2%.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν περισσότερο για την κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατά 12,2%.

Οι παραγγελίες για την κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν 9,6% μετά από την πτώση 12,6% στον προηγούμενο μήνα.

Οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν 5,9% ενώ οι διεθνείς αυξήθηκαν 6,3%. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν 7,3% και οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες αυξήθηκαν 14,9%.

Οι μεταποιητικές παραγγελίες αυξήθηκαν 9,7% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, και ήταν 8,6% υψηλότερες από τον Φεβρουάριο του 2020, πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.