Γερμανία: Αυστηροί έλεγχοι ανακοινώθηκαν για την 1η Μαΐου

Η Νύχτα των Μαγισσών και η Πρωτομαγιά έφτασαν – ακόμα κι αν οι συνηθισμένοι εορτασμοί φέτος πρέπει να ακυρωθούν λόγω της πανδημίας.

Φυσικά, εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες απαγόρευσης κυκλοφορίας και επαφής – και αυτό θα ελέγχεται αυστηρά.

Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Roger Lewentz. Όπως και το Πάσχα, η αυξημένη παρουσία της αστυνομίας πρέπει να διασφαλίσει τη συνεπή εφαρμογή.

“Μας λείπουν όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις, όμως δεν είναι ώρα για εκδηλώσεις όπως “Tanz in den Mai” ή για τη φωτιά του Μαΐου με καλή παρέα”, δήλωσε ο Lewentz.

Στην πλειονότητα των περιοχών και περιφερειών, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10 μ.μ.

Ο Lewentz είπε ότι περισσότερες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα είναι επίσης παρούσες σε καταχωρημένες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις την 1η Μαΐου.

Η πόλη του Mainz επεσήμανε επίσης ότι οι συναντήσεις το βράδυ της 1ης Μαΐου, που συνήθως πραγματοποιούνται αυτήν τη λεγόμενη Νύχτα Μαγισσών, “σίγουρα δεν είναι σημαντικός λόγος εξαίρεσης από την απαγόρευση της κυκλοφορίας”.

Όσοι δεν τους τηρούν, θα πρέπει να αναμένουν υψηλά πρόστιμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.