Γερμανία: Αυστηρότερη η είσοδος από χώρες με μεταλλάξεις του Covid

Οι προϋποθέσεις εισόδου για ταξιδιώτες στη Γερμανία γίνονται πιο αυστηρές: Στο μέλλον, θα υπάρξουν υποχρεωτικά τεστ όχι μόνο για χώρες με υψηλό αριθμό λοιμώξεων, αλλά και για χώρες στις οποίες οι μεταλλάξεις εμφανίζονται συχνότερα. Τι πρέπει να λάβουν υπόψη οι ταξιδιώτες.

Όποιος έχει βρεθεί σε περιοχή κινδύνου τις τελευταίες δέκα ημέρες θα πρέπει στο μέλλον να επιδείξει αρνητικό τεστ το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδό του. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο διατάγματος του υπουργού Υγείας Jens Spahn (CDU), το οποίο αποφάσισε το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό μολύνσεων ή αν υπάρχουν νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις ιών εκεί, το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να είναι διαθέσιμο πριν από την είσοδο και πρέπει επίσης να είναι δυνατή η παρουσίασή του στην αεροπορική εταιρεία.

Γενικά, οι ταξιδιώτες από περιοχές κινδύνου είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Περιοχές κινδύνου: Υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο από αυτές τις χώρες

Ο Spahn εξήγησε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό σε περιοχές κινδύνου δεν συμβαδίζουν με την πανδημία. “Εάν εξακολουθείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να υποβληθείτε σε τεστ όταν επιστρέψετε“. Οι μεταλλάξεις ιών αποτελούν έναν επιπλέον κίνδυνο για την υγεία, επομένως πρέπει να αποτραπεί η εξάπλωση στη Γερμανία. Όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε εξαιρέσεις για ταξιδιώτες που έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό! Ένας λόγος είναι ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν παρ’ όλα αυτά να εξαπλώσουν τον ιό. Ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ο κανονισμός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη. Ορίζει επίσης ότι από την 1η Μαρτίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα εισόδου και προστασίας που ισχύουν στη Γερμανία μέσω SMS.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.