Γερμανία: Αυστηρότεροι κανόνες εισόδου από περιοχές μεταλλάξεων

Από την Τρίτη (2 Μαρτίου) θα ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί εισόδου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το RKI, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει το γαλλικό τμήμα Moselle ως περιοχή μετάλλαξης του ιού. Συνορεύει με το Σάαρλαντ και τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Περιοχές ή χώρες στις οποίες εμφανίζονται οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού, χαρακτηρίζονται συχνά ως περιοχές μεταλλάξεων. Από τις περιοχές αυτές επιτρέπεται να εισέρχονται:

  • Γερμανοί και αλλοδαποί με άδεια διαμονής στη Γερμανία.
  • Ισχύουν εξαιρέσεις για τους μετακινούμενους και την μεταφορά εμπορευμάτων.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά περιοχές με χερσαία σύνορα στη Γερμανία ταξινομήθηκαν ως περιοχές μεταλλάξεων, όπως η Τσεχία και το Τιρόλο στην Αυστρία.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει όμως και πολλές άλλες χώρες, όπως τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Τι πρέπει να προσέξουν τώρα οι ταξιδιώτες από την Moselle (περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι);

  • Πρέπει να προσκομίσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού που δεν είναι παλαιότερο από 48 ώρες.
  • Αρκεί ένα γρήγορο τεστ.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες λεωφορείων και τρένων δεν επιτρέπεται πλέον να μεταφέρουν επιβάτες από τη Moselle στη Γερμανία.

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι επίσης μία από τις λεγόμενες περιοχές μετάλλαξης του ιού. Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενίσχυσε τους περιορισμούς και τους κανόνες εισόδου.

Η Σαξονία, η Βαυαρία και η Θουριγγία κάνουν τώρα εκστρατεία υποστήριξης για τη γειτονική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σαξονίας Ralph Schreiber, οι γειτονικές ομοσπονδιακές πολιτείες σχεδιάζουν μια υποστηρικτική παράδοση συνολικά 15.000 δόσεων εμβολίου.

Η παράδοση προγραμματίζεται για τη Δευτέρα. Στη συνέχεια η τσεχική κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η Υπουργός Υγείας της Θουριγγίας Heike Werner ανακοίνωσε ότι το κρατίδιο θα διαθέσει αρκετές χιλιάδες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca.

“Ενόψει της τραγωδίας, νομίζω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτό το μέτρο βοήθειας”, τόνισε η Werner την Κυριακή.

Με 1,2 εκατομμύρια κρούσματα ανά 10,7 εκατομμύρια κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, η Τσεχική Δημοκρατία είναι η χώρα της ΕΕ που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.