Γερμανία: Αυτά είναι τα νέα ψηφίσματα (10.02.2021)

Αυτά είναι τα νέα ψηφίσματα που αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση στη Γερμανία με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Το lockdown επεκτάθηκε έως τις 7 Μαρτίου. Οι κομμωτές μπορούν να ανοίξουν από την 1η Μαρτίου. Άνοιγμα καταστημάτων μόνο από δείκτη επίπτωσης 35 και κάτω. Το σχέδιο εμβολιασμού θα πρέπει να αλλάξει. Επόμενη σύνοδος κορυφής στις 3 Μαρτίου.

Το lockdown συνεχίζεται…

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι 16 ηγέτες των γερμανικών κρατιδίων συζήτησαν σχεδόν πέντε ώρες στην Καγκελαρία στο Βερολίνο.

Τι αποφασίστηκε

1. Επιτρέπεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων από την 1η Μαρτίου.

2. Άνοιγμα καταστημάτων από δείκτη επίπτωσης 35: Η προϋπόθεση για χαλάρωση: Το πολύ ένας πελάτης ανά τετραγωνικό μέτρο.

Από δείκτη επίπτωσης 35, μουσεία, γκαλερί και άλλες «ακόμα κλειστές εταιρείες παροχής υπηρεσιών» θα μπορούν να ανοίξουν εκτός από το λιανικό εμπόριο.

3. Επέκταση lockdown: Το lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας στη Γερμανία, το οποίο είχε αρχικά θεσπιστεί έως και τις 14 Φεβρουαρίου, παρατείνεται έως τις 7 Μαρτίου.

4. Η επόμενη σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου.

5. Προτεραιότητα σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων για εμβολιασμούς: Ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn (40, CDU) πρόκειται να εκπονήσει ένα νέο σχέδιο, προωθώντας τους παιδαγωγούς και τους δασκάλους στην ομάδα εμβολιασμού 2.

6. Οι γενικοί περιορισμοί και τα μέτρα περιορισμού επαφών συνεχίζουν να ισχύουν. Συνεχίζουν να ισχύουν ο κανόνας συνάντησης ενός ατόμου και η απαίτηση χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ και στις δημόσιες συγκοινωνίες. Να μην πραγματοποιούνται περιττά ιδιωτικά ταξίδια και επισκέψεις – ειδικά οι επισκέψεις σε συγγενείς.

7. Σχολεία και κέντρα παιδικής φροντίδας: Δεν υφίστανται εθνικοί κανονισμοί για το άνοιγμα σχολείων και κέντρων παιδικής φροντίδας.

Τα κρατίδια είναι αρμόδια για τον τομέα της εκπαίδευσης και το καθένα θα ανακοινώσει από αύριο ξεχωριστές ημερομηνίες για το άνοιγμα.

8. Ανοιχτό έμεινε το πώς θα συνεχίσουν και το πότε θα ανοίξουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία, κλαμπ, θέατρα και αίθουσες συναυλιών, καθώς και ερασιτεχνικά αθλήματα.

Το ψήφισμα αναφέρει μόνο ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται «για την ανάπτυξη των επόμενων βημάτων για μια ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος».

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.