Γερμανία: Αυτές οι εταιρείες δίνουν μπόνους έως και 3.000 ευρώ

Οι εταιρείες μπορούν να καταβάλουν στους υπαλλήλους τους ένα αφορολόγητο μπόνους φέτος. Αλλά μέχρι στιγμής, μόνο λίγες εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο.

Ο υψηλός πληθωρισμός προκαλεί σήμερα προβλήματα σε πολλούς πολίτες στη Γερμανία.

Είτε πρόκειται για το γέμισμα του ρεζερβουάρ, είτε για την αγορά ειδών διατροφής ή ενέργειας: οι αυξήσεις των τιμών γίνονται αισθητές παντού, οπότε θα ήταν φυσικό να απαιτήσουμε αντίστοιχες αυξήσεις στους μισθούς.

Όμως οι ειδικοί φοβούνται ότι αυτό θα θέσει σε κίνηση το λεγόμενο σπιράλ μισθών-τιμών.

Η πρόταση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι καλή: οι εταιρείες μπορούν να καταβάλλουν στους υπαλλήλους τους αφορολόγητο μπόνους έως 3.000 ευρώ φέτος. Το Bundesrat συμφώνησε στις αρχές Οκτωβρίου και άνοιξε το δρόμο για τις ειδικές πληρωμές.

Αλλά μέχρι στιγμής μόνο λίγοι εργαζόμενοι έχουν λάβει μια τέτοια προσφορά από τα αφεντικά τους. Ωστόσο, μερικές εταιρείες το έχουν κάνει.

Η Commerzbank πληρώνει έως και 2.000 ευρώ

Η Commerzbank καταβάλλει στους υπαλλήλους της μπόνους αντιστάθμισης του πληθωρισμού ύψους έως και 2.000 ευρώ λόγω των έντονα αυξημένων τιμών.

Η πληρωμή θα είναι μεταξύ 500 και 2.000 ευρώ, αναφέρεται σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της Commerzbank που περιήλθε στην κατοχή του Reuters την Παρασκευή.

Οι χαμηλότερες μισθολογικές ομάδες θα ωφεληθούν περισσότερο, ενώ τα στελέχη του πρώτου και δεύτερου επιπέδου διοίκησης θα μείνουν με άδεια χέρια. Η “Handelsblatt” είχε αναφερθεί προηγουμένως σε αυτό το θέμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το κατώτερο προσωπικό στη Γερμανία θα λάβουν 1.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό θα λάβουν 500 ευρώ.

Στη θυγατρική εταιρεία ComTS, η οποία δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στην οποία υπήρξαν πρόσφατα επανειλημμένες απεργίες, 2.000 ευρώ πρόκειται να μεταφερθούν στους εργαζόμενους.

Άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν επίσης χρήση αυτής της δυνατότητας. Η Targobank, για παράδειγμα, κάνει χρήση του ποσού και πληρώνει 3.000 ευρώ, η Online τράπεζα DKB μεταφέρει 1.500 ευρώ και στη γερμανική θυγατρική της ολλανδικής ING είναι μέχρι 1.500 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.