Γερμανία: Αυτό πρέπει να έχουν κατά νου οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Η περίοδος των διακοπών φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της πανδημίας. Πού ισχύουν οι υποχρεώσεις τεστ, πόσο καιρό πρέπει να μείνουν σε καραντίνα και τι πρέπει να έχουν κατά νου οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βαυαρία;

Για όσους επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μια νέα υποχρέωση τεστ για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας θα ισχύει από αυτή την Κυριακή – ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία εισέρχονται οι ταξιδιώτες.

“Όλοι οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι που εισέρχονται στη Γερμανία θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλονται σε τεστ – ανεξάρτητα από το αν έρχονται με αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή τρένο”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn. “Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τον κίνδυνο εισαγωγής πρόσθετων λοιμώξεων”.

Υποχρεωτικά τεστ για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το διάταγμα, το οποίο ρυθμίζει επίσης μια νέα ταξινόμηση για τις περιοχές παγκόσμιου κινδύνου, την Παρασκευή – λίγο πριν από το τέλος των μεγάλων διακοπών στα πρώτα ομόσπονδα κρατίδια.

Αυτό θα επηρεάσει επίσης πολλούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν από και προς τη Βαυαρία.

Από την Κυριακή, όλοι όσοι είναι άνω των 12 ετών πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης έχει μειωθεί: με απόδειξη εμβολιασμού, απόδειξη ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ. Μια τέτοια απαίτηση ισχύει ήδη για όλους τους επιβάτες αεροσκαφών.

Γενικά, κατά την είσοδο στη χώρα πρέπει να έχει κανείς μαζί του το αντίστοιχο αποδεικτικό και να το επιδεικνύει κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρχών. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς πρέπει να επιδεικνύουν το αποδεικτικό στην αεροπορική εταιρεία πριν από την απογείωση, ενώ στα διασυνοριακά τρένα αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δεν προβλέπονται άμεσοι συνοριακοί έλεγχοι σε όλα τα εισερχόμενα αυτοκίνητα – αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να αναμένονται έλεγχοι.

Για τη Βαυαρία, ο πρωθυπουργός Markus Söder ανακοίνωσε αυξημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Οι υγειονομικές υπηρεσίες θα πρέπει επίσης να ελέγχουν το 20% των αιτήσεων ψηφιακής εισόδου.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.