Γερμανία: Αγόρασε Ferrari και την κυκλοφορούσε ανασφάλιστη

Να και κάτι που σίγουρα δεν θα σκεφτεί κανείς ότι στην ίδια πρόταση υπάρχουν οι λέξεις «Ferrari» και «έλεγχος από την Αστυνομία»…

Από τα πιο περίεργα περιστατικά που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό είναι αυτό που αφορά έναν κάτοχο μιας πανάκριβης Ferrari F8 Tributo στη Γερμανία, τον οποίο η τοπική Αστυνομία της πόλης Mettmann στη Βεστφαλία σταμάτησε για έλεγχο.

Κάνοντας έλεγχο στα στοιχεία της Ferrari F8 Tributo, η οποία κοστίζει περί τα 300.000 ευρώ στη Γερμανία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο 31χρονος κάτοχος του ιταλικού supercar δεν είχε φροντίσει να πληρώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα και με τις αναφορές που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, οι Γερμανοί αστυνομικοί τήρησαν το νόμο μέχρι… τελείας και προχώρησαν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας της πανίσχυρης Ferrari αλλά και στην αφαίρεση των πινακίδων του αυτοκινήτου από το Maranello.

Μην μπορώντας πλέον να το οδηγήσει στο σπίτι του, ο… πρώην οδηγός της F8 Tributo, που δεν ήθελε να αφήσει το αυτοκίνητο του στο σημείο του ελέγχου, αναγκάστηκε να καλέσει γερανό, το οποίο και πλήρωσε φυσικά από την τσέπη του.

Είναι να απορεί κανείς πάντως πως ο κάτοχος ενός πανάκριβου αυτοκινήτου κυκλοφορεί στους δρόμους με το όχημα του ανασφάλιστο, κάτι που μπορεί να τον βάλει χωρίς κανένα απολύτως λόγο σε μπελάδες, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο με ανασφάλιστο όχημα, εκτός από παράνομη, αποτελεί και ένα τεράστιο οικονομικό ρίσκο, τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του οχήματος όσο και για οποιονδήποτε άλλο χρήστη του δρόμου που μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα μαζί του.

Η υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα οχήματα θεσπίστηκε με νόμο το 2014 και προβλέπει οικονομικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσει, όχι μόνο σε όσους εντοπίζονται να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου, κατά τους ελέγχους από την Τροχαία.

Αναφορικά με τις διοικητικές κυρώσεις προβλέπεται αφαίρεση της άδειας οδήγησης, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος αλλά και των πινακίδων του.

Η αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων συνοδεύεται παράλληλα από χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

Για τα ΙΧΕ το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ, για τα δίκυκλα στα 250 ευρώ, ενώ για τα λεωφορείο και τα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης στα 1.000 ευρώ.

Ο οδηγός αντιμετωπίζει παράλληλα και ποινή φυλάκισης από δύο μήνες έως ένα (1) χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ, σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Δελτίο Τύπου Αστυνομίας Nordrhein-Westfalen (Kreis Mettmann)

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν “έκπληκτοι” κατά τη διάρκεια του ελέγχου ότι η ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος (Ferrari F8 Tributo), το οποίο είχε ταξινομηθεί για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου 2022, είχε λήξει. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος ιδιοκτήτης δεν είχε καταβάλει το μηνιαίο ποσό της ασφάλισης που όφειλε στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή μεταφρασμένη: CAR & MOTOR

Διαφάνεια

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται από το κρατίδιο της Βορείας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Περιοχή Mettmann) τον Απρίλιο του 2022. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση (Polizei stoppt 300.000-Euro-Ferrari – weil Besitzer Versicherung nicht zahlt) και θα σας εμφανίσει πηγές ΚΑΙ από έγκυρα γερμανικά ΜΜΕ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.