Γερμανία: «Αγοράστε μόνο τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ κάλεσε τους πολίτες στη Γερμανία να μην αγοράσουν κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του κινδύνου μόλυνσης, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής, εν όψει του αρχομένου την Τετάρτη σκληρού lockdown

«Εύχομαι και ελπίζω ότι οι πολίτες στη Γερμανία θα προμηθευτούν μόνο τα απολύτως αναγκαία σε είδη διατροφής. Πρόκειται για έκκληση να παραιτηθούμε από όλες τις προμήθειες οι οποίες δεν είναι απαραίτητες. Διότι πρόκειται για την υγεία πάρα πολλών: Όσο πιο γρήγορα ελέγξουμε αυτές τις λοιμώξεις, τόσο καλύτερο είναι για όλους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας «Bild».

Ο Άλτμάιερ κάλεσε επίσης τους πολίτες «να αναβάλουν την “περιπέτεια των αγορών” για μετά τα Χριστούγεννα, όταν κάποια στιγμή ξανανοίξουν τα καταστήματα. Ωστόσο, το πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει υπεύθυνα. Το κριτήριο είναι η εξέλιξη του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων».

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε επίσης και μια συμβουλή για τα φετινά δώρα των εορτών: «Καλύτερα να περιοριστούμε λίγο περισσότερο φέτος. Στη συνέχεια, θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα τα φέρει ξανά τα δώρα όταν αυτό είναι δυνατό».

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.