Γερμανία: Αίτηση για αποκατάσταση σε πάσχοντες από Long Covid

Όσοι εξακολουθούν να υποφέρουν αρκετές εβδομάδες ή μήνες μετά από μια λοίμωξη κορωνοϊού μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αποκατάσταση.

Αυτό επισημαίνει η Deutsche Rentenversicherung Bund. Κατά κανόνα, αυτή διαρκεί τρεις έως τέσσερις εβδομάδες – και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πληγέντες από Long Covid να βρουν βήμα προς βήμα το δρόμο της επιστροφής τους στην καθημερινή ζωή και εργασία.

Τα προγράμματα αποκατάστασης που προσφέρονται από τη Γερμανική Ένωση Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων είναι διαθέσιμα σε άτομα που εργάζονταν επί έξι μήνες τουλάχιστον κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η θεραπεία στις κλινικές αποκατάστασης οργανώνεται ανάλογα με τα συμπτώματα – οι πιθανές επιλογές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αναπνευστική θεραπεία ή ψυχοθεραπεία.

Απαραίτητη για την αίτηση, η οποία υποβάλλεται στη Γερμανική Ασφαλιστική Εταιρεία Συντάξεων: Μια αναφορά από τον θεράποντα ιατρό.

Ωστόσο, δεν απαιτείται συνταγή γιατρού.

Περισσότερα: ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.