Γερμανία: Το κύμα ακρίβειας πλήττει την ταξιδιωτική διάθεση

To 71% των Γερμανών ταξιδιωτών ανησυχούν για τις αυξήσεις τιμών και, ως εκ τούτου, το 18% σκοπεύει να ταξιδέψει λιγότερο το 2022.

Παρότι τα ταξίδια δεν είναι στην κορυφή των δραστηριοτήτων που σκοπεύουν να περιορίσουν εξαιτίας της ακρίβειας, το ένα πέμπτο των Γερμανών σκοπεύουν να μειώσουν τα έξοδά τους για κρατήσεις διακοπών αλλά και κατά τη διάρκειά τους.

Αυτό αποκαλύπτει αντιπροσωπευτική έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων Allensbach που διεξήχθη για λογαριασμό του FAZ.

Οι συντάκτες της έρευνας εξηγούν ότι πολλοί Γερμανοί βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και αντιδρούν αλλάζοντας την καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Το 54% προσέχουν περισσότερο τις τιμές και το 45% επιδιώκει να ζει πιο οικονομικά.

Το 37% σκοπεύει να οδηγεί λιγότερο και το 32% θα προτιμήσει να οδηγεί με περισσότερο αποδοτικούς όρους στα καύσιμα.

Το 16% αναβάλλει αγορές όμως μόλις το 13% αντιδρά στην αύξηση του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιώντας περισσότερο τη δημόσια συγκοινωνία.

Το 17% δήλωσαν ότι δεν έχουν αλλάξει καμία συνήθειά τους λόγω του κύματος ακρίβειας.

Πηγή: tornos NEWS

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.