Γερμανία: Ποιες αλλαγές έρχονται στα σούπερ μάρκετ το 2023;

Είτε εισάγουν τα δικά τους συστήματα καταθέσεων, είτε επιτρέπουν όλους τους τύπους πληρωμών, είτε εισάγουν ετικέτες σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, εξετάζουμε τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Γερμανία το 2023.

Νέα ετικέτα για την καλή μεταχείριση των ζώων στη Γερμανία

Το χοιρινό κρέας είναι ένα προϊόν “πανταχού παρόν” στα γερμανικά σούπερ μάρκετ, με 50 εκατομμύρια χοίρους να σφάζονται στη Γερμανία μόνο το 2021.

Από το επόμενο έτος, θα είναι δυνατόν να πληροφορηθείτε πόσο καλά μεταχειρίστηκαν τα ζωντανά με τη νέα ετικέτα Tierhaltungskennzeichen (σήμανση εκτροφής ζώων), η οποία θα υποδεικνύει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Η ετικέτα, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία μεγαλύτερης διαφάνειας για τους καταναλωτές και στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του κρέατος που καταναλώνουν, δρομολογήθηκε από τον υπουργό Γεωργίας Cem Özdemir των Πρασίνων.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν Bio (βιολογικό), Auslauf/Freiland (ελεύθερη βοσκή), Frischluftstall (στάβλος με φρέσκο αέρα), Stall+Platz (στάβλος+χώρος) ή μόνο Stall (στάβλος).

Η ετικέτα θα ισχύει αρχικά μόνο για τους χοίρους, αλλά ο Özdemir πιέζει να επεκταθεί και σε άλλα ζώα.

Το Aldi Nord ανανεώνεται

Είναι πιθανό να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές για τους πελάτες του discounter Aldi Nord το 2023 μέσω του αυτοαποκαλούμενου Store Layout 2.0 DE.

Η εκπτωτική αλυσίδα σχεδιάζει μια συνολική ανανέωση των καταστημάτων της μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο της νέας δομής των καταστημάτων της, η Aldi θα τοποθετήσει επίσης φρέσκα προϊόντα σε ένα ευρύχωρο τμήμα στο μπροστινό μέρος τους.

Στόχος είναι να γίνει “το νούμερο ένα εκπτωτικό κατάστημα φρέσκων προϊόντων”, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Ο κλάδος “Nord” του εκπτωτικού σούπερ μάρκετ βρίσκεται στο Βερολίνο, τη Βρέμη, το Αμβούργο, το Σλέσβιχ-Χολστάιν, την Κάτω Σαξονία και τα βόρεια τμήματα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Έσσης.

Η Edeka εγκαινιάζει το δικό της σύστημα καταθέσεων

Το κατάστημα λιανικής πώλησης πλήρους γκάμας πρόκειται να λανσάρει το δικό του σύστημα Pfand.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα δοχεία “Regood” στους ζεστούς πάγκους, τα μπαρ σαλάτας και τα εσωτερικά εστιατόρια.

Μπορούν να επιστραφούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Edeka για την τιμή κατάθεσης.

Το σύστημα δίνει στο σούπερ μάρκετ ένα βιώσιμο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Το 2022, η Lidl κατέγραψε χαμηλότερη ζήτηση για είδη εκτός τροφίμων και θα αποσύρει πολλά τέτοια προϊόντα το επόμενο έτος, ανέφερε πρόσφατα ο δημοσιογράφος του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι ήδη δυνατή η επιστροφή μπουκαλιών και πολλών τύπων γυαλιού για επιστροφή χρημάτων, καθώς και η ανακύκλωση παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών.

Διαφήμιση χωρίς χαρτί από γερμανικά σούπερ μάρκετ

Η δημοφιλής αλυσίδα Rewe καταργεί τα χάρτινα έντυπα ως διαφημιστικά φυλλάδια από την 1η Ιουλίου 2023.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους πελάτες.

Πολλοί κατέφυγαν στο Facebook για να διαμαρτυρηθούν ότι ιδίως οι ηλικιωμένοι πελάτες δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε ψηφιακά φυλλάδια.

Ευκολότερες πληρωμές στην Kaufland

Από το καλοκαίρι του 2023, οι πελάτες στο μεγαθήριο Kaufland θα μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους με σχεδόν κάθε είδος πληρωμής, όπως Girocard, Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Vpay, GooglePay, ApplePay και φυσικά μετρητά.

Νέες υποχρεωτικές συσκευασίες πολλαπλών χρήσεων στη Γερμανία

Μια άλλη συνολική αλλαγή είναι η υποχρεωτική επαναχρησιμοποίηση για τις υπηρεσίες διανομής, τις υπηρεσίες τροφοδοσίας και τα εστιατόρια.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι υπηρεσίες παράδοσης και τροφοδοσίας, καθώς και τα εστιατόρια και οι καφετέριες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ), θα πρέπει να προσφέρουν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία εκτός από τις συσκευασίες μίας χρήσης για τα takeaway τρόφιμα και ποτά.

Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι μικρές επιχειρήσεις με πέντε το πολύ υπαλλήλους και επιφάνεια πωλήσεων έως 80 τετραγωνικά μέτρα.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημαίνουν στους πελάτες τους ότι το φαγητό που έχουν παραγγείλει μπορεί να καταναλωθεί και με τα δικά τους δοχεία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.