Γερμανία αλλαγές στα φορολογικά: Τι προβλέπεται από Φεβρουάριο

Το νέο έτος ξεκίνησε με σημαντικές αλλαγές τον Ιανουάριο. Αλλά ο Φεβρουάριος φέρνει επίσης κάποιες αλλαγές – οι περισσότερες έχουν φυσικά να κάνουν με την πανδημία. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι αλλαγές από την 1η Φεβρουαρίου.

Κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το lockdown παρατάθηκε για ακόμα μια φορά. Αυτή τη στιγμή ισχύει έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέπεται να συναντήσετε μόνο ένα άλλο άτομο στο δικό σας νοικοκυριό. Όταν ψωνίζετε και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, έχει εισαχθεί μια απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2, τα κέντρα φύλαξης παιδιών και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Το πώς θα συνεχιστεί στα μέσα Φεβρουαρίου είναι ακόμη εντελώς ανοιχτό. Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια, οι τελευταίες τάξεις θα επιστρέψουν σε εναλλακτική διδασκαλία.

Στην αρχή του νέου έτους, πολλοί γράφουν τη φορολογική δήλωση στη λίστα υποχρεώσεών τους.

Ορισμένοι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν θετικά νέα εδώ:

Η προθεσμία για την υποβολή ετήσιων φορολογικών δηλώσεων για το 2019 θα ήταν κανονικά στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου των CDU/CSU και SPD, η προθεσμία αυτή θα παραταθεί έως τις 31 Αυγούστου.

Ο αποφασιστικός παράγοντας αυτής της απόφασης είναι η κρίση της πανδημίας.

Ωστόσο, αυτός ο κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες ο φορολογούμενος εκπροσωπείται από έναν λογιστή ή φοροτεχνικό.

Χάρη στην κρίση της πανδημίας, οι διαδικτυακές συναλλαγές βρίσκονται σε άνθηση. Οι πληρωμές με πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο πρέπει επομένως να γίνουν πιο ασφαλείς – αλλά ταυτόχρονα λίγο πιο περίπλοκες. Αυτό υλοποιείται μέσω του λεγόμενου “ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων”.

Αυτό σημαίνει: Όταν πληρώνετε σε ηλεκτρονικά καταστήματα με Mastercard, Visa κλπ., δεν αρκεί πλέον να πληκτρολογείτε τον τριψήφιο κωδικό από το πίσω μέρος της κάρτας, εκτός από τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας.

Από τις 15 Φεβρουαρίου, αυτός ο κανόνας δεν θα ισχύει πλέον μόνο για πωλήσεις από 250 ευρώ, αλλά από 150 ευρώ. Εκτός από τα δεδομένα στην κάρτα, απαιτείται και ένα TAN.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των οικονομικών ζημιών που προκλήθηκαν από την κρίση.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τους εμπόρους: Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αναβολή πληρωμών για τον οφειλόμενο φόρο επί των πωλήσεων θα μπορέσουν να αναβάλουν την περίοδο πληρωμής από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Υπό την προϋπόθεση ότι η αίτηση έχει εγκριθεί.

Ένας νέος νόμος τίθεται επίσης σε ισχύ στην Βαυαρία: Από την 1η Φεβρουαρίου 2021, θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση των βαυαρικών οικοδομικών κανονισμών.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι ότι ο νέος κανονισμός απαγορεύει βραχόκηπους και τεχνητό χλοοτάπητα.

Οι δήμοι ενδέχεται να το απαγορεύσουν στο μέλλον. Προκειμένου να προστατευθεί ο βιότοπος των εντόμων και των πουλιών, αληθινά φυτά θα πρέπει να φυτεύονται ως εναλλακτική λύση.

Εφαρμογή προειδοποίησης κορωνοϊού

Μια νέα λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη για την εφαρμογή προειδοποίησης κορωνοϊού (Corona-Warn-App). Μετά από σοβαρή κριτική, αυτό θα βοηθήσει την εφαρμογή να χρησιμοποιείται περισσότερο.

Σε πολλούς τομείς φροντίδας – όπως ιατρική εντατικής θεραπείας, νευρολογία ή γηριατρική – νέα κατώτερα όρια θα ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου όσον αφορά την αναλογία προσωπικού/φροντίδας.

Στην ιατρική εντατικής θεραπείας, για παράδειγμα, μία νοσοκόμα δεν επιτρέπεται πλέον να φροντίζει 2,5 ασθενείς την ημέρα, αλλά μόνο δύο.

Προκειμένου να ελεγχθεί αυτό, πρέπει να καθοριστεί μια κατευθυντήρια τιμή που μπορεί στη συνέχεια να ελεγχθεί από τις αρχές.

Δείτε το Story μας

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.