Γερμανία: Σημαντική αλλαγή στις ταυτότητες και τα διαβατήρια

Επί του παρόντος, οι πολίτες της Γερμανίας που υποβάλλουν αίτηση για νέο έγγραφο ταυτότητας πρέπει να μεταβούν δύο φορές στο γραφείο.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει ενημέρωση για την εφαρμογή των δελτίων ταυτότητας.

Στο μέλλον, οι αιτούντες νέα ταυτότητα ή διαβατήριο θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το συμπληρωμένο έγγραφο ταχυδρομικώς.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα άμεσης αποστολής, δήλωσε εκπρόσωπός του απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Presse-Agentur.

Μέχρι στιγμής, οι αιτούντες για ένα νέο έγγραφο ταυτότητας πρέπει συνήθως να επισκέπτονται το δημοτικό τους γραφείο δύο φορές – για να υποβάλουν αίτηση και στη συνέχεια για να το παραλάβουν. Δεν διευκρίνισε πότε αυτό μπορεί να γίνει δυνατό.

Πρόκειται για ένα πολύπλοκο έργο που απαιτεί πολλές εσωτερικές αλλαγές εντός της Bundesdruckerei και έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη συνήθη πρακτική στα γραφεία διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, καθώς και στις αρχές αλλοδαπών.

Οι αναγκαίες τεχνικές και νομικές αλλαγές προετοιμάζονται επί του παρόντος, συνέχισε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ζητά εδώ και καιρό από την Bundesdruckerei να αποστέλλει τα έγγραφα ταυτότητας απευθείας στους πολίτες.

Αυτό θα ανακουφίσει τόσο τους πολίτες όσο και τη διοίκηση, είχε δηλώσει πριν από μισό χρόνο η ένωση δήμων του πολυπληθέστερου ομόσπονδου κρατιδίου της Γερμανίας.

Μετά από δύο χρόνια Corona με περιορισμούς, η ζήτηση ήταν πολύ υψηλή αυτή την άνοιξη, ιδίως για τα διαβατήρια.

Σε πολλά μέρη ήταν δύσκολο να κλείσει κανείς εγκαίρως ραντεβού στο γραφείο για ένα απαιτούμενο νέο έγγραφο ταυτότητας.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εξήγησε τότε ότι η Bundesdruckerei εξέταζε το ενδεχόμενο να αποστείλει τα νέα έγγραφα ταυτότητας απευθείας στους πολίτες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.