Γερμανία Allianz: Ζημιές από τις πλημμύρες ύψους περίπου 400εκατ.

Πολλά σπίτια και κτίρια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Η Allianz δίνει τώρα έναν πρώτο αριθμό για το ύψος της ζημίας που προκλήθηκε.

Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz αναμένει καθαρή επιβάρυνση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Οι πληρωμές αποζημιώσεων είναι πιθανό να επιβαρύνουν το λειτουργικό αποτέλεσμα φέτος με περίπου αυτό το ποσό, αναφέρθηκε στην παρουσίαση των στοιχείων για το δεύτερο τρίμηνο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Προηγουμένως, ο όμιλος είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε ζημίες ασφάλισης άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες του μόνο στη Γερμανία. Ωστόσο, αυτό δεν λάμβανε υπόψη ότι η Allianz είχε μεταβιβάσει μέρος των κινδύνων της σε αντασφαλιστές.

Το βαρομετρικό χαμηλό “Bernd” είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Γερμανία και σε πολλές γειτονικές χώρες τον Ιούλιο. Η Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV) εκτιμά τις ασφαλισμένες ζημιές στη χώρα αυτή μέχρι στιγμής σε 4,5 έως 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.