Γερμανία – Ανάκληση λαδιού: “κίνδυνος για παραισθήσεις και παράνοια”

Γερμανία, εάν αγοράσατε τελευταία έναν συγκεκριμένο τύπο λαδιού, θα πρέπει τώρα να ελέγξετε την ετικέτα του, διότι γίνεται ανάκληση συγκεκριμένου προϊόντος. Η κατανάλωση σε υψηλές δόσεις θα μπορούσε να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Wellheim – Η εταιρεία “Altmühltaler Kürbiskerne” προειδοποιεί για πολλές παρτίδες του ελαίου κάνναβης.

Ο λόγος για την ανάκληση είναι ψυχοδραστικές ουσίες. Επηρεάζεται το λάδι κάνναβης στη συσκευασία των 100, 250 και 500 χιλιοστόλιτρων και με ημερομηνία λήξης 15/02/2022 και 16/06/2022.

Σε ένα δείγμα της τροφής, ” βρέθηκαν ψυχοδραστικές ουσίες οι οποίες, εάν απορροφηθούν έντονα στο σώμα, έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα και μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένη λειτουργία μνήμης και μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης”, ανέφερε η δήλωση.

Και επιπλέον: “Σε υψηλές δόσεις, μπορεί να εμφανιστούν ψυχοκινητικά αποτελέσματα με σύγχυση, παραισθήσεις και παρανοϊκές καταστάσεις”. Οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν το λάδι χωρίς απόδειξη στο σούπερ μάρκετ και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Το λάδι κάνναβης αυξάνεται όλο και περισσότερο στα ράφια, αλλά έφτασε επίσης στα πρωτοσέλιδα σε άλλο πλαίσιο το περασμένο φθινόπωρο λόγω της πανδημίας.

Αμφίβολες υποσχέσεις προστασίας

Εκείνη την εποχή, οι ειδικοί προειδοποιούσαν για αμφίβολες υποσχέσεις προστασίας που έγιναν από ορισμένους παρόχους. Το εκχύλισμα τζίντζερ διαφημίστηκε επίσης εξίσου.

“Μεταξύ των συμπληρωμάτων διατροφής δεν υπάρχουν θαυματουργές ιδιότητες κατά του Covid-19“, τόνισε ο Friedel Cramer, Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας των Καταναλωτών και Ασφάλειας των Τροφίμων (BVL), στο Βερολίνο.

“Κατά τη γνώμη μου, είναι απαράδεκτο το γεγονός πως κάποιοι λιανοπωλητές προσπαθούν στην τρέχουσα κατάσταση να επωφεληθούν από τους φόβους των ανθρώπων”.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν ούτε να αποτρέψουν ούτε να θεραπεύσουν της νόσου Covid-19. Ούτε πρέπει να διαφημίζονται με δηλώσεις που σχετίζονται με ασθένειες.

Στη Γερμανία, οι φορείς ελέγχου των ομοσπονδιακών κρατιδίων έχουν ήδη βρει 60 τέτοιες προσφορές στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το BVL, οι προσφορές διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εποπτικές αρχές για έλεγχο. Μετά τους ελέγχους, οι προσφορές άλλαξαν ή διαγράφηκαν.

Μεταξύ άλλων, έγινε δράση εναντίον μιας εταιρείας που διαφημίζει ότι το λάδι κάνναβης θα μπορούσε να μειώσει την ευαισθησία σε όλους τους τύπους ιογενών λοιμώξεων.

Ένας άλλος πάροχος δημοσίευσε ένα Immunity Set (σετ ανοσίας) – διάφορες φυτικές σκόνες για την παραγωγή smoothies. Οι οποίες υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Το κέντρο παροχής συμβουλών για τους καταναλωτές μήνυσε αυτόν τον πάροχο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.