Γερμανία-Ανάκληση τροφίμων: Επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία

Μια εταιρεία τροφίμων με έδρα το Βερολίνο προχώρησε σε ανάκληση τριών προϊόντων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία λόγω υπερβολικής ποσότητας ιωδίου.

Η νεοσύστατη εταιρεία υπερτροφών Alvego (Algae, Vegan, to Go) από το Βερολίνο προχώρησε τη Δευτέρα σε ανάκληση ορισμένων παρτίδων και ποικιλιών σαλάτας από φύκια. Η εταιρεία ανέφερε ότι ο λόγος της ανάκλησης ήταν ότι σε μία παρτίδα ανιχνεύθηκε “σημαντικά υπερβολική ποσότητα ιωδίου ανά βάζο”.

Η ανάκληση αφορά τα βάζα των 190 γραμμαρίων των βιολογικών σαλατών με φύκια “Roter Algensalat – Nordische Art” (παρτίδα: M1113), “Gelber Algensalat – Orientalische Art” (παρτίδα: M1506) και “Lila Algensalat – Mediterrane Art” (παρτίδα: M1325) με ημερομηνίες λήξης 28.01.2022 και 29.01.2022 αντίστοιχα.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει σε ποια καταστήματα και υποκαταστήματα της Alvego πωλήθηκαν τα προϊόντα που ανακαλούνται τώρα. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα προϊόντα πωλούνται επίσης μέσω διαδικτύου, μπορεί να υποτεθεί ότι η ανάκληση αφορά ολόκληρη τη Γερμανία.

Η κατανάλωση των αντίστοιχων προϊόντων πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η σημαντικά αυξημένη ποσότητα ιωδίου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.

Η εταιρεία γράφει στην ανάκλησή της: “Ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα με προβλήματα του θυρεοειδούς, ακόμη και μια απλή κατανάλωση αυτών των πλούσιων σε ιώδιο φυκιών μπορεί να οδηγήσει σε υπερθυρεοειδισμό που προκαλείται από ιώδιο και, επομένως, υπό ορισμένες συνθήκες, σε βλάβη του μεταβολισμού”. Τα παιδιά και οι ενήλικες θα μπορούσαν επίσης να υποστούν μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία τους.

Οι πελάτες που έχουν αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν καλούνται να το επιστρέψουν στο αντίστοιχο σημείο πώλησης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.