Γερμανία-Ανάκληση τυριού: Εντοπίστηκε εξαιρετικά μολυσματικό παθογόνο

Προειδοποίηση για τους καταναλωτές: Ανακαλείται βιολογικό τυρί με βασιλικό και σκόρδο που πωλείται στην αλυσίδα τροφίμων tegut – περιέχει βακτήρια E. coli.

Μεγάλη ανάκληση στην αλυσίδα τροφίμων “tegut… gute Lebensmittel GmbH & Co. KG”: Το εν λόγω προϊόν είναι βιολογικό τυρί με βασιλικό και σκόρδο της εταιρείας “Freie Lebens-Studiengemeinschaft für soziale Hygiene e.V.” στο Melchiorsgrund, στο Schwalmtal-Hopfgarten της Έσσης.

Όπως αναφέρει το produktwarnung.eu, στα επηρεαζόμενα προϊόντα ανιχνεύθηκαν βακτήρια E. coli που σχηματίζουν σιγκουατοξίνη (STEC).

Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά δύο προϊόντα: Μόλις το μη προσυσκευασμένο βιολογικό τυρί βασιλικού-σκόρδου, το οποίο πωλείται στον πάγκο εξυπηρέτησης tegut, κατά την περίοδο πώλησης 19.05.2021 έως και 07.07.2021, και το προσυσκευασμένο βιολογικό τυρί βασιλικού-σκόρδου από τον πάγκο φρέσκων τροφίμων – τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης 29.05.2021 έως και 17.07.2021.

Μεγάλη ανάκληση στο tegut: Αυτά τα καταστήματα επηρεάζονται

Σε έντεκα καταστήματα της αλυσίδας τροφίμων “tegut… gute Lebensmittel GmbH & Co. KG” στην Έσση είχε πωληθεί το βιολογικό τυρί βασιλικού-σκόρδου από την εταιρεία “Freie Lebens-Studiengemeinschaft für soziale Hygiene e.V.”. Η ανάκληση αφορά τα ακόλουθα καταστήματα:

• 34131 Kassel – Marbachshöhe, Ludwig-Erhard-Str. 11
• 34212 Melsungen, Kasseler Str. 52
• 34369 Hofgeismar, Industriestrasse 17
• 34466 Wolfhagen, Schützeberger Str. 91
• 34613 Ziegenhain, Ernst-Ihle-Str. 8
• 35037 Marburg – Ketzerbach, Ketzerbach 25-28
• 35460 Staufenberg, Porstendorfer Str. 3
• 36037 Fulda, Am Emaillierwerk 1
• 36304 Alsfeld, An der Au 10
• 36341 Lauterbach, An der Leimenkaute 3
• 63505 Langenselbold, Ringstr. 58

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, τα επηρεαζόμενα προϊόντα περιέχουν ενδείξεις βακτηρίων E. coli που σχηματίζουν σιγκουατοξίνη. Η ονομασία EHEC είναι ευρύτερα γνωστή σε αυτή την περίπτωση.

Οι λοιμώξεις από EHEC συγκαταλέγονται μεταξύ των συνηθέστερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης, σύμφωνα με το produktwarnung.eu.

Το εξαιρετικά μολυσματικό παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εντερικές ασθένειες, ενώ τα παιδιά κάτω των έξι ετών και οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να υποστούν απειλητική πορεία της νόσου.

Τα άτομα που παρουσιάζουν σχετικά συμπτώματα θα πρέπει να συμβουλευτούν επειγόντως γιατρό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.