Γερμανία: Ανακοίνωσε ξεχωριστούς κανονισμούς εισόδου

Νέους κανονισμούς εισόδου στη χώρα, ξεχωριστούς από άλλα κράτη-μέλη, ανακοίνωσε η Γερμανία, βασιζόμενη στο «πράσινο φως» που άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Deutsche Welle», οι κανονισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ από 1 Ιούλη, ξεχωρίζουν τις χώρες του εξωτερικού σε τέσσερις κατηγορίες.

Σε περιοχές που δεν θεωρούνται πλέον επικίνδυνες, όπως η Ελλάδα, περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί μεταλλάξεις του ιού όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία.

Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη Γερμανία από περιοχές των δύο τελευταίων κατηγοριών τίθενται ανεξαιρέτως σε καραντίνα. Στην περίπτωση μάλιστα της τέταρτης κατηγορίας, δηλαδή περιοχών με μεταλλάξεις του ιού, η Γερμανία επιτρέπει μόνο την είσοδο υπηκόων της ή αλλοδαπών με μόνιμη κατοικία στη χώρα.

Είναι εμφανές ότι ο κανονισμός αυτός είναι ρευστός και είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί ανάλογα με τις εξελίξεις, τόσο στην πανδημία όσο και στην πορεία των εμβολιασμών ανά χώρα, ενώ ενδεχομένως να αποτελέσει μοχλό πολιτικής και οικονομικής πίεσης.

Ακόμα, όλοι όσοι έρχονται στη Γερμανία αεροπορικώς, δηλαδή και ταξιδιώτες από την Ελλάδα, θα πρέπει να προσκομίζουν πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο είτε αρνητικό τεστ είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε βεβαίωση ανάρρωσης.

Επειδή από τις 20 Ιούνη η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται πλέον στις περιοχές υψηλού κινδύνου, οι εισερχόμενοι αεροπορικώς στη Γερμανία δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν την ψηφιακή δήλωση εισόδου.

Σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ», ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, εκτιμά ότι εντός του Ιούλη το 70% με 80% των νέων κρουσμάτων θα οφείλονται σε αυτό το στέλεχος.

Με πληροφορίες της DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.