Γερμανία: Ανακούφιση για εμβολιασμένους από την Κυριακή

Πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν αναρρώσει από ασθένεια με τον κορωνοϊό θα απολαμβάνουν και πάλι περισσότερες ελευθερίες σε όλη τη Γερμανία από την Κυριακή.

“Το διάταγμα μπορεί τώρα να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή”, δήλωσε η ομοσπονδιακή Υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht, αφού το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τον αντίστοιχο κανονισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

“Οι εμβολιασμένοι και οι αναρρωμένοι δεν χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ, για παράδειγμα όταν πηγαίνουν για ψώνια, στο κομμωτήριο ή επισκέπτονται έναν βοτανικό κήπο”, εξηγεί η Lambrecht.

“Όποιος έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει (σ.σ. το νωρίτερο 28 ημέρες πριν, το αργότερο 6 μήνες πριν) μπορεί να συναντηθεί σε ιδιωτικό χώρο χωρίς περιορισμούς.”

Οι περιορισμοί εξόδου, οι οποίοι, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, ισχύουν σε περιοχές με ποσοστό μόλυνσης άνω των 100 περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, δεν θα ισχύουν πλέον για αυτούς.

Η καραντίνα μπορεί να διαταχθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.