Γερμανία: Άνδρας έσωσε 4 μηνών βρέφος μέσα στο τραμ

Δεν πανικοβλήθηκε, παρέμεινε ήρεμος, θυμήθηκε τις σημαντικές λεπτομέρειες από την εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και βοήθησε. Με αυτή την αποφασιστικότητα, ο Hannes Duhme 33 ετών έσωσε τη ζωή ενός μωρού.

Παρασκευή βράδυ γύρω στις 10 μ.μ.: Ο άνδρας από το Χάλλε παίρνει το τραμ από τον κεντρικό σταθμό με κατεύθυνση προς το Neustadt. Ανυπομονεί για το ρεπό του Σαββατοκύριακου. Αλλά ξαφνικά ξεσπά πανικός στο τραμ.

Μια μητέρα ξεσπάει σε λυγμούς, το μωρό της – 4 μηνών σύμφωνα με την αστυνομία δεν αναπνέει πλέον. Κατά λάθος, οι γονείς με ιρανικές ρίζες, που ζουν στην Αυστρία, κατεβαίνουν στη στάση Feuerwache. Άλλοι επιβάτες ενημερώνουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Και ο Hannes Duhme, εκπαιδευμένος πρώτος βοηθός, αναλαμβάνει δράση: “Απλώς προέκυψε από την κατάσταση. Δεν το σκέφτηκα πολύ, απλά έκανα πράξη”.

Ο ιατροτεχνικός βοηθός τοποθετεί το βρέφος στο πάτωμα και εφαρμόζει το μάθημα της καρδιακής μάλαξης: “Ήθελα το παιδί να αναπνεύσει ξανά”.

Και ο Duhme τα καταφέρνει: “Το παιδί επανήλθε”.

Λίγο αργότερα φτάνει το ασθενοφόρο και μεταφέρει το μωρό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο σωτήρας δεν ήρθε ξανά σε επαφή με την οικογένεια: “Εκείνη τη στιγμή, οι γονείς ήταν γεμάτοι πανικό και δικαιολογημένα είχαν άλλες ανησυχίες. Αλλά οι αστυνομικοί με ευχαρίστησαν για την παρέμβασή μου”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί είναι ήδη καλύτερα. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν έδωσε καμία πληροφορία.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.