Γερμανία: Ανέκαμψαν τον Μάιο οι πωλήσεις λιανικής

Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία ανέκαμψαν τον Μάιο καθώς η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό υποστήριξε τις καταναλωτικές δαπάνες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 4,2% σε μηνιαία βάση μετά από την αναθεωρημένη προς τα κάτω υποχώρηση κατά 6,8% τον Απρίλιο.

Για τα στοιχεία του Μαΐου οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 5%. Τα στοιχεία υποστηρίζουν τις προσδοκίες για μια ανάκαμψη υποστηριζόμενη από την κατανάλωση στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η οικονομία επλήγη σημαντικά από το lockdown που επιβλήθηκε για να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 2,4% σε πραγματικούς όρους μετά από την αύξηση 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ένωση επιχειρήσεων λιανικής HDE, έχει προειδοποιήσει ότι μέχρι και 50.000 καταστήματα βρίσκονται αντιμέτωπα με χρεοκοπία εξαιτίας του lockdown και της στροφής που επικρατεί ευρύτερα προς το online shopping.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.