Γερμανία ανεμβολίαστοι: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και απαγορεύσεις;

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία αυξάνεται, οι ανησυχίες για ένα ακόμη lockdown είναι μεγάλες. Οι πολιτικοί προτρέπουν διαρκώς σε εκστρατείες εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Καγκελαρίας Helge Braun, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει σύντομα να αναμένουν περισσότερους περιορισμούς.

Εδώ και δύο εβδομάδες, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης αυξάνεται σταθερά. Ταυτόχρονα, όλο και λιγότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εξέλιξη, είναι αναπόφευκτο ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες από τους ανεμβολίαστους, λέει ο Helge Braun.

Braun: “Σίγουρα περισσότερες ελευθερίες” για τους εμβολιασμένους ανθρώπους

“Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα έχουν σίγουρα περισσότερες ελευθερίες από τους ανεμβολίαστους”, δήλωσε ο πολιτικός του CDU στην φημερίδα Bild am Sonntag.

“Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ορισμένες προσφορές, όπως οι επισκέψεις σε εστιατόρια, κινηματογράφους και γήπεδα, δεν θα είναι πλέον δυνατές ακόμη και για τα ανεμβολίαστα άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ, επειδή ο υπολειπόμενος κίνδυνος είναι πολύ υψηλός”.

Kretschmann: Δεν αποκλείεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann λέει επίσης ότι, αν και δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός, δεν μπορεί να τον αποκλείσει.

“Στην ουσία, μπορεί κανείς να πει: ο εμβολιασμός είναι καθήκον του πολίτη. Διακυβεύονται πολλά. Κάθε υπεύθυνα σκεπτόμενος άνθρωπος θα πρέπει απλά να το κάνει” , δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων στην Deutsche Presse-Agentur στη Στουτγάρδη.

“Είναι πιθανό να προκύψουν μεταλλάξεις που θα το καταστήσουν αυτό απαραίτητο”. Είναι πιθανό, για παράδειγμα, “κάποια στιγμή να επιτρέψουμε ορισμένα πράγματα και δραστηριότητες μόνο για εμβολιασμένους ανθρώπους”, δήλωσε ο Kretschmann.

Holetschek: Εμβολιασμός και κατά την περίοδο των διακοπών!

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν ακόμη και κατά τη διάρκεια των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών.

“Η πανδημία δεν κάνει διακοπές και οι υπηρεσίες εμβολιασμού μας θα συνεχίσουν να είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αυτό το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι εμβολιασμού”, δήλωσε ο Holetschek. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί πλήρης ανοσολογική προστασία.

Έκκληση προς τους παραθεριστές: Κάντε τεστ και τηρήστε την καραντίνα

Ο Holetschek απευθύνει επίσης έκκληση προς τους παραθεριστές να υποβληθούν σε τεστ και να συμμορφωθούν με τους κανόνες καραντίνας: “Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του καλοκαιριού του 2020 στη Γερμανία, τα ταξίδια δεν πρέπει να γίνουν ξανά μοχλός της πανδημίας”.

Πηγή: www.br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.