Γερμανία: Ανεπαρκές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Βαυαρία

Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων θεωρείται η ιδανική λύση για την έξοδο από την κρίση της πανδημίας. Υπάρχει όμως πρόβλημα με την προσφορά.

Στη Φύρτη, υπάρχει ακόμα αρκετό εμβόλιο. Μια ειδική εκστρατεία εμβολιασμού το Σάββατο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αλλά θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο κόσμος στην πρώην κλινική Schön στη Φύρτη ήταν πολύς. Περισσότερα από 1.000 άτομα είχαν εγγραφεί για την εκστρατεία εμβολιασμού. Η πλειοψηφία ήρθε για τον αναμνηστικό εμβολιασμό. Περίπου το δέκα τοις εκατό των εμβολιασμών που έγιναν στη Φύρτη ήταν πρώτοι εμβολιασμοί.

Εδώ, ο εμβολιασμός γίνεται με βάση το κομμάτι. Δέκα γιατροί του κέντρου ιατρικής περίθαλψης εκμεταλλεύτηκαν το Σάββατο για να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ασθενείς τους εκτός ωραρίου.

Διαφορετικά, θα ήταν αδύνατο να γίνει αυτό κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών κοινού, λέει ο διευθυντής Michael Langer: “Είμαστε εντελώς υπερφορτωμένοι. Πρέπει επίσης να απορρίπτουμε ασθενείς που δεν είναι δικοί μας”.

Σχεδιάζουν άλλη μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού για την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παραγγείλουμε αρκετό εμβόλιο, δήλωσε ο Langer. Επομένως, για το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεν σχεδιάζουν πλέον 1.000, αλλά μόνο 600 δόσεις εμβολίου.

Το εμβόλιο είναι ανεπαρκές. Αυτή η εμπειρία έχει γίνει και στην Κάτω Φραγκονία. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, η πόλη και η περιφέρεια του Würzburg δημιούργησαν άλλο ένα κέντρο εμβολιασμού στο Handelshof – αλλά τώρα υπάρχει έλλειψη εμβολίου: αντί για τις 5.000 δόσεις εμβολίου που παραγγέλθηκαν από την Biontech, η πόλη και η περιφέρεια του Würzburg θα λάβουν μόνο 150 δόσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη στρατηγική εμβολιασμού, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ο περιφερειάρχης Thomas Eberth δήλωσε συγκλονισμένος από αυτό: “Η περικοπή είναι ένα πισωγύρισμα για το turbo εμβολιασμού, το οποίο θα εφαρμόζαμε από την επόμενη εβδομάδα με μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους – συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών”.

Και ο δήμαρχος Christian Schuchardt προσθέτει: “Αυτή η ξαφνική περικοπή της ποσότητας των εμβολίων θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα ζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν. Αυτό προκαλεί ακατανόητη κατανόηση και θυμό στον πληθυσμό όταν γίνεται μια ξαφνική στροφή χωρίς αιτιολόγηση”.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας είχε περιορίσει την ποσότητα παραγγελίας για το εμβόλιο της Biontech.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, ο λόγος είναι ότι οι παραγγελίες για το σκεύασμα αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 90% των παραγγελιών, αλλά το Moderna πρόκειται να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα εμβολίου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι επίσης να αποτραπεί η λήξη των αποθηκευμένων δόσεων της Moderna από τα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2022.

Ο πρωθυπουργός Söder επικρίνει το σύστημα κατανομής για το εμβόλιο της Biontech

Αυτή είναι η χειρότερη δυνατή στιγμή, τονίζει ο πρωθυπουργός Markus Söder, ο οποίος ζήτησε και πάλι υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει τώρα να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα επαρκών εμβολίων: “Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την προμήθεια εμβολίων, και όχι μόνο μέσω της Ευρώπης, αλλά ίσως θα ήταν επίσης καλή ιδέα για την ίδια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μιλήσει αποκλειστικά με τους κατασκευαστές εμβολίων για το πώς μπορεί ακόμη να αποκτηθεί γρήγορα εμβόλιο για τη Γερμανία.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.