Γερμανία: Ανοδικά το επενδυτικό κλίμα, ενόψει χαλάρωσης μέτρων

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW, εν μέσω προσδοκιών για βελτίωση της πορείας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης καθώς αναμένεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στις 54,3 μονάδες έναντι 51,7 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 55 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -8,1 μονάδες έναντι -140,2 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -6,5 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 48,6 μονάδες έναντι 49,4 μονάδων τον Ιανουάριο.

Στη σχετική έκθεση του ZEW σημειώνεται πως «οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας συνεχίζουν να βελτιώνονται παρά τις οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες.

Οι ειδικοί των αγορών αναμένουν χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022».

Ακόμα, το ινστιτούτο αναφέρει πως πάνω από το 50% αναμένει αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.