Γερμανία: Άνοδος στο καταναλωτικό κλίμα τον Οκτώβριο

ο καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία αναμένεται να ενισχυθεί τον Οκτώβριο, και να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενάμιση έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, προβλέπει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών θα σημειώσει άνοδο στο 0,3 τον Οκτώβριο από τις -1,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν πτώση, στις -1,9 μονάδες.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται ελαφρώς και οι καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι ότι ένα νέο κύμα θα είναι λιγότερο έντονο από ό,τι φοβάται η κοινότητα, τόνισε ο Rolf Buerkl της GfK.

“Ακόμη κι αν το καταναλωτικό κλίμα έχει σχεδόν φτάσει τα προ κρίσης επίπεδα, είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για μια θεμελιώδη αλλαγή τάσης”, πρόσθεσε.

Επίσης, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 48,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 40,8 μονάδες τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι οι καταναλωτές θεωρούν ότι η γερμανική οικονομία είναι σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο δείκτης προσδοκιών για το εισόδημα αυξήθηκε στις 37,4 μονάδες από τις 30,5 μονάδες, υποδηλώνοντας ότι η άνοδος των τιμών δεν έχει επηρεάσει τις προοπτικές των νοικοκυριών για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.

Η τάση για αγορές αυξήθηκε στις 13,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 10,3 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ η τάση για κατανάλωση, βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

Πηγή: sofokleousin.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.