Γερμανία: Άνοιγμα σχολείων στα ομοσπονδιακά κρατίδια

Πότε ανοίγουν τα σχολεία σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας; Δείτε αναλυτικά στο GRland.info τις έως τώρα αποφάσεις.

Σαξονία

Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα στην Σαξονία θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα. “Μόλις το επιτρέψει η διαδικασία μόλυνσης, τα νηπιαγωγεία θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν και τα παιδιά του δημοτικού να μπορούν να πάνε ξανά στα σχολεία”, δήλωσε ο Kretschmer.

Βαυαρία

Η Βαυαρία αρχικά ήταν επιφυλακτική και, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Söder, δεν ήθελε αρχικά το άνοιγμα των σχολείων. “Τα σχολεία δεν πρέπει να είναι εργαστήριο δοκιμών”, είπε μετά τη σύνοδο κορυφής. Τα σχολεία προβλέπεται τελικά να ανοίξουν από τις 22 Φεβρουαρίου.

Έσση

Η Έσση θέλει να ανοίξει για μαθητές στις τάξεις 1 έως 6 από τις 22 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Από την τάξη 7 και μετά, ισχύουν μαθήματα εξ αποστάσεως, με εξαίρεση τις τελευταίες βαθμίδες.

Αυτό θα διαρκέσει μέχρι τις αργίες του Πάσχα προς το παρόν. Περιορισμένες τακτικές λειτουργίες θα ισχύουν και πάλι στα κέντρα φύλαξης παιδιών από τις 22 Φεβρουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι παιδαγωγοί θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν δωρεάν τεστ συχνότερα από πριν.

Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Ο Πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δήλωσε, αναφερόμενος στη μείωση του αριθμού των μολύνσεων, ότι θεώρησε επιθυμητή την προσεκτική χαλάρωση των μέτρων. Επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα βήματα βραχυπρόθεσμου ανοίγματος πρέπει να αφορούν σχολεία και κέντρα φύλαξης παιδιών.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία σχεδιάζει να ανοίξει δημοτικά σχολεία με εναλλακτικη διδασκαλία από τις 22 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, το κρατίδιο δεν θέλει να προσφέρει πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία, μέχρις ότου επιτευχθεί το όριο 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Βάδη-Βυρτεμβέργη

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη θα ανοίξει σταδιακά κέντρα παιδικής μέριμνας και δημοτικά σχολεία μετά τις διακοπές του καρναβαλιού στις 22 Φεβρουαρίου.

Εάν το επιτρέπει ο αριθμός των λοιμώξεων, το εκτεταμένο lockdown θα πρέπει να χαλαρωθεί σε αυτό το σημείο όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Τύπου το βράδυ της Τετάρτης στη Στουτγάρδη. Περισσότερα για Βάδη Βυρτεμβέργη

Ρηνανία-Παλατινάτο

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, τα δημοτικά σχολεία (τάξεις 1 έως 4) θα πρέπει να ανοίξουν ξανά στις 22 Φεβρουαρίου. “Είναι σαφές ότι τα πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν με τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός.

Μετά τις διαβουλεύσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε “να ξεκινήσει με εναλλακτική διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο μετά την εβδομάδα του καρναβαλιού”. Στη συνέχεια, οι τάξεις θα πρέπει να χωριστούν σε ομάδες εναλλάξ στο σπίτι και στο σχολείο.

 

Γερμανία άνοιγμα των σχολείων

Βερολίνο

Τα σχολεία στο Βερολίνο θα ανοίξουν σταδιακά από τις 22 Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος του Βερολίνο περιέγραψε το άνοιγμα σχολείων και κέντρων παιδικής μέριμνας, τα οποία θα πρέπει να αποφασίσουν ανεξάρτητα τα ομοσπονδιακά κρατίδια, ως μια δύσκολη διαδικασία στάθμισης μεταξύ της προστασίας της υγείας αφενός και των κοινωνικών συνεπειών των ιδρυμάτων που είναι ακόμη κλειστά από την άλλη.

Κάτω Σαξονία

Στην Κάτω Σαξονία, τα δημοτικά σχολεία είναι ήδη ανοιχτά σε εναλλακτικό μοντέλο, το ίδιο ισχύει και για τις τελικές τάξεις στα γυμνάσια και για τους αποφοίτους γυμνασίου.

Τα κέντρα φύλαξης παιδιών προσφέρουν μόνο επείγουσα φύλαξη. Προγραμματίζεται σχέδιο 10 σημείων, το οποίο θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα. Σε αυτό, θα πρέπει να περιγραφεί η περαιτέρω διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων.

Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ανοίγει δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς από τις 22 Φεβρουαρίου.

Βρανδεμβούργο

Το Βρανδεμβούργο σχεδιάζει εναλλακτική διδασκαλία για τις τάξεις 1 έως 6 από τις 22 Φεβρουαρίου.

Σάαρλαντ

Το Σάαρλαντ θέλει επίσης να ανοίξει δημοτικά σχολεία από τις 22 Φεβρουαρίου, αρχικά με εναλλακτική διδασκαλία.

Σαξονία-Άνχαλτ

Η Σαξονία-Άνχαλτ θα ανοίξει σταδιακά τα σχολεία από την 1η Μαρτίου.

Αμβούργο

Το Αμβούργο ακόμα δεν αποφάσισε άνοιγμα των σχολείων ή των κέντρων παιδικής μέριμνας.

Θουριγγία

Η Θουριγγία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνίες έναρξης.

Βρέμη

Η Βρέμη επίσης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνίες έναρξης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.