Γερμανία: Ανώτερη των προσδοκιών η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Οκτώβριο, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1%. Τον Σεπτέμβριο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,5%.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 0,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, και ήταν χαμηλότερη 6,5% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα τον Φεβρουάριο του 2020.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 3,2% σε μηνιαία βάση.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών εμφάνισε αύξηση 8,2% και η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων, αυξήθηκε 12,6%.

Η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών σημείωσε πτώση 0,1%.

Η ενεργειακή παραγωγή αυξήθηκε 0,9% και η κατασκευαστική κατά 1,2%.

Ο εργοστασιακός τομέας της Γερμανίας συνεχίζει να επηρεάζεται από τα εκτεταμένα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από έρευνες.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 57,4 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 57,8 μονάδες τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του δεκαμήνου.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.