Γερμανία: Το Ανόβερο καταναλώνει πάρα πολύ φυσικό αέριο

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και να ζεσταθούμε το χειμώνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εξοικονόμηση πόρων. Στο Ανόβερο, αυτό προφανώς δεν λειτουργεί ακόμη.

Η περιφερειακή εταιρεία κοινής ωφέλειας Enercity του Ανόβερου κάλεσε τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία να εξοικονομήσουν περισσότερη ενέργεια ενόψει του χειμώνα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η κατανάλωση ήταν σχετικά υψηλή, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Susanna Zapreva σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

“Ανησυχούμε πολύ για το γεγονός ότι το Ανόβερο δεν είναι εντός στόχου”. Μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, πρόσθεσε, υπάρχει πλέον αρκετή βεβαιότητα ότι οι ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδονται στην Ευρώπη είναι πιθανό να είναι πολύ μικρές ή ακόμη και ανύπαρκτες.

Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο “πρέπει να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια για να μπορέσουμε να περάσουμε το χειμώνα σε καλή κατάσταση”.

Ικανοποίηση με τα επιχειρηματικά στοιχεία

Οι επιχειρηματικές επιδόσεις της Enercity – μιας από τις μεγαλύτερες δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη Γερμανία – ήταν σταθερές το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρά τους κλυδωνισμούς στις αγορές ενέργειας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε να κερδίζουμε πελάτες”, ανέφερε η Zapreva.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.