Γερμανία: Ανταλλαγή του ουκρανικού νομίσματος με ευρώ για πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου μπορούν να αλλάξουν το ουκρανικό χρίβνια τους σε ευρώ στη Γερμανία από την Τρίτη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου και των γερμανικών τραπεζών.

Το υπουργείο συμφώνησε στο πρόγραμμα ανταλλαγής από κοινού με τις κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Ουκρανίας καθώς και με την Επιτροπή του Γερμανικού Τραπεζικού Κλάδου, ανέφερε η κοινή δήλωση.

Γερμανία: Προειδοποίηση για «τρομοκρατία» με την ευλογιά των πιθήκων

Ο συμφωνημένος όγκος συναλλαγών ορίστηκε αρχικά στο 1,5 δισεκατομμύριο εθνικού νομίσματος (50,78 εκατομμύρια δολάρια) και το σχέδιο θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πρόσφυγες μπορούν να ανταλλάξουν έως και 10.000 εθνικά νομίσματα σε ευρώ στις συμμετέχουσες γερμανικές τράπεζες με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η μετατροπή, η οποία μπορεί να γίνει σε πολλές δόσεις, θα είναι δωρεάν.

Χαρτονομίσματα σε ονομαστικές αξίες 100, 200, 500 και 1.000 εθνικού νομίσματος από την τρέχουσα έγκυρη σειρά της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας θα είναι αυτά που θα γίνονται δεκτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.