Γερμανία: Αντιδράσεις για τον ποδηλατικό γύρο στον Δρόμο του Αίματος

Η δεύτερη διαδρομή του ποδηλατικού Γύρου της Γερμανίας θα περάσει στις 27 Αυγούστου από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ

Ποδήλατα και χρονόμετρα, προσωπικοί και ομαδικοί ανταγωνισμοί στα πετάλια, σπόνσορες και επευφημίες του κοινού δίπλα στους ομαδικούς τάφους του στρατοπέδου εξόντωσης του Μπούχενβαλντ, το κρεματόριο και τα μνημεία που έχουν στηθεί στη μνήμη των θυμάτων;

Η δεύτερη διαδρομή του ποδηλατικού Γύρου της Γερμανίας θα περάσει στις 27 Αυγούστου από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, 8 μόλις χιλιόμετρα από τη Βαϊμάρη, προκαλώντας τις αντιδράσεις του διευθυντή του σημερινού μουσείου – στρατοπέδου και του προέδρου των Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου, που έκπληκτοι είδαν ότι ο ποδηλατικός γύρος περνά από τον Δρόμο του Αίματος, όπου πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι στις απάνθρωπες πορείες που έπρεπε να κάνουν μπροστά από τους ομαδικούς τάφους και το μνημείο – στρατόπεδο.

«Σχεδιάζοντας τη διαδρομή τόσο οι εκπρόσωποι της πόλης της Βαϊμάρης όσο και οργανωτές έδειξαν έλλειψη ιστορικής ευαισθησίας» τόνισε ο πρόεδρος του εβραϊκού συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ, ενώ οι διοργανωτές του τουρ υποστηρίζουν ότι επιμελήθηκαν τη διαδρομή «για να παρουσιάσουν τα πολλά πρόσωπα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας από φυσική, πολιτιστική και ιστορική άποψη».

Το Μπούχενβαλντ έμεινε στην Ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα εργασίας, όπου πέθαναν σχεδόν 60.000 άνθρωποι κυρίως από την ασιτία και τις ασθένειες, αλλά και αυτό στο οποίο διαπράχθηκαν κάποιες από τις μεγαλύτερες ναζιστικές θηριωδίες χρησιμοποιώντας ανθρώπους σαν πειραματόζωα για υποτιθέμενες ιατρικές έρευνες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.