Γερμανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες – Ελπίδες και ανησυχίες

Ελάχιστα 24ωρα απέχει πλέον το τέλος εποχής για τη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ, με τις εκλογές να διεξάγονται την Κυριακή. Μετά από 16 χρόνια εξουσίας της Μέρκελ, 60 εκατομμύρια πολίτες δικαιούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τον διάδοχό της. Οι απόψεις για τη θητεία της πάντως διίστανται.

«Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν δημοφιλής σε όλο τον κόσμο όταν μεσολαβούσε καθώς είχε έναν ήρεμο, ξεκάθαρο τρόπο για να συζητά και να λύνει θέματα. Όμως στη Γερμανία κανείς δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή» λέει ένας πολίτης.

«Θέλω να υπάρξει μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί τα 16 χρόνια της Μέρκελ ήταν το ίδιο άσχημα με τα 4 χρόνια του Τραμπ. Θέλω μία νέα αρχή ώστε να υπάρξει ξανά ελπίδα στους νέους και να μην ευνοούνται μόνο οι μεγαλύτερες γενιές» λέει ένας άλλος πολίτης.

«Οι ελπίδες και οι προσδοκίες μου για την επόμενη κυβέρνηση είναι να γίνουν αντιληπτά τα προβλήματα και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Να χαρακτεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική με δυνατότητες και λύσεις για το μέλλον της Γερμανίας» λέει ο Κριστιάν.

Πηγή: gr.euronews.com

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.