Γερμανία: Άντρας ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του

Ένας 23χρόνος φοιτητής από τη Γερμανία μπορεί να μικραίνει και να μεγαλώνει τις κόρες των ματιών του…κατά παραγγελία, ένα χαρακτηριστικό το οποίο οι επιστήμονες θεωρούσαν έως τώρα πως δεν ήταν εφικτό στον άνθρωπο.

Ο μηχανισμός ο οποίος ελέγχεται από δύο μύες, θεωρείτο μέχρι σήμερα πλήρως αυτόματος, κάνοντας την κόρη μας να μεγαλώνει όταν μπαίνουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να απορροφήσει περισσότερο φως και να μικραίνει σε ένα φωτεινό περιβάλλον.

Έχουν υπάρξει αναφορές για ανθρώπους οι οποίοι έμμεσα μπορούν να ελέγξουν αυτόν το μηχανισμό. Για παράδειγμα κάποιοι απλά σκεπτόμενοι τον Ήλιο μπορούν να περιορίσουν τις κόρες τους, ωστόσο κανείς δεν είχε παρατηρήσει κάποιον να τις ελέγχει άμεσα, μέσω των μυών.

Ο φοιτητής Ψυχολογίας στο Ulm University, γνωστός μόνο με τα αρχικά του, D.W., ήταν 15 ετών όταν κατάλαβε πως μπορεί να ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του.

Αρχικά μπορούσε να αλλάξει το μέγεθος της κόρης όταν επικεντρωνόταν σε κάτι μπροστά του ή πίσω από ένα αντικείμενο, αλλά με εξάσκηση μπόρεσε να το κάνει χωρίς να επικεντρώνεται πουθενά. Για να αλλάξει το μέγεθος της κόρης απλά συγκεντρώνεται και δε χρειάζεται να σκεφτεί ένα φωτεινό ή σκοτεινό μέρος.

Το να τις μικραίνω το νιώθω σαν να σφίγγω κάτι, το να τις μεγαλώνω το νιώθω σαν να χαλαρώνω εντελώς το μάτι.

Μέσα από μία σειρά δοκιμών οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως όντως ο D.W. κατέχει αυτή τη δυνατότητα. Μπορεί να μεγαλώσει τις κόρες του έως 2.4 χιλιοστά σε διάμετρο και να τις μικρύνει έως 0.88 χιλιοστά.

Μάλιστα ασκώντας έλεγχο στο κλείσιμο της κόρης, μπορεί να δει αντικείμενα πιο καθαρά έως και δύο φορές πιο κοντά στο πρόσωπό του, από ότι αν αφήσει το μηχανισμό να λειτουργήσει μόνος του.

Η εύρεση περισσότερων ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν αυτό θα βοηθήσει την ομάδα των επιστημόνων να καταλάβει αν μπορεί να υπάρξει κάποια στρατηγική για να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι ώστε να ελέγχουν τις κόρες των ματιών.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Psychophysiology

Πηγή: unboxholics.com

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.