Γερμανία: Απαγόρευση ψαλμωδιών σε εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Ο ιολόγος Alexander Kekulé και ο ειδικός υγείας του SPD Karl Lauterbach ζητούν απαγόρευση ψαλμωδιών σε όλες τις εκκλησίες κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Halle δήλωσε στο περιοδικό “Focus”:
“Εάν φορούν όλοι μάσκες σε μια εκκλησία και δεν υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα στο χώρο, οι εκκλησιαστικές λειτουργίες τα Χριστούγεννα είναι αποδεκτές.

Αλλά μόνο όταν δεν υπάρχον ψαλμωδίες! Διαφορετικά δημιουργούνται πάρα πολλά αερολύματα”.
Ο Kekulé πρόσθεσε: “Ακόμα και το Πάτερ Ημών θα πρέπει να λέγονται σιωπηλά – το πολύ” Αμήν” στο τέλος αρκεί”.

“Θα πρέπει να ισχύουν σαφείς κανόνες για τις επισκέψεις στην εκκλησία. Οι αποστάσεις και οι κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Οι ψαλμωδίες δεν επιτρέπονται στην εκκλησία. Επιπλέον, όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα”.

Ο Lauterbach πρότεινε επίσης στο “Focus” να διαθέτουν οι εκκλησίες μάσκες FFP2 για όλους τους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω εράνου.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.