Γερμανία-Απαγόρευση της κυκλοφορίας: Ο Söder απευθύνει έκκληση

Ο Söder απευθύνει έκκληση στα γερμανικά κρατίδια να εισαγάγουν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder έχει δώσει αγώνα για τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων σε ομοσπονδιακό επίπεδο με σκοπό την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Πάντα έλεγε: “Θα ήθελα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να έχει περισσότερες εξουσίες σχετικά με τον νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων, ο οποίος να αναγκάζει επίσης τα κρατίδια να έχουν σαφείς κανόνες. Είμαι πολύ ανοιχτός σε αυτό”, δήλωσε ο επικεφαλής τους CSU στο ARD Tagesthemen .

Ο Söder εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική κορωνοϊού σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Επέκρινε το γεγονός ότι σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια πολλά από τα μέτρα που είχαν ήδη αποφασιστεί δεν εφαρμόζονται.

Πολλοί δεν εφάρμοσαν π.χ. το φρένο έκτακτης ανάγκης που είχε αποφασιστεί ή δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν.

Ο Söder κάλεσε τα άλλα κρατίδια να θεσπίσουν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. “Αυτό δεν είναι νομικά εκτελεστό σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Söder.

Αλλά: “Εάν η καγκελάριος αναλάμβανε την πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία σε εθνικό επίπεδο για την αλλαγή του νόμου και τη διατύπωση σαφών κατευθυντήριων γραμμών, θα είχε την υποστήριξή μου”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.