Γερμανία: Απεξάρτηση από τον ρωσικό άνθρακα έως το τέλος του 2022

Οι Γερμανοί εισαγωγείς άνθρακα εκτιμούν ότι είναι εφικτό έως το τέλος του έτους να εγκαταλειφθεί πλήρως η χρήση ρωσικού άνθρακα.

«Ο ρωσικός λιθάνθρακας μπορεί να αντικατασταθεί από εισαγωγές από άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Κολομβία, η Μοζαμβίκη και η Ινδονησία», δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγωγέων Άνθρακα Αλεξάντερ Μπέτε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον επόμενο χειμώνα είναι απολύτως εφικτή η απεξάρτηση της Γερμανίας από τον ρωσικό άνθρακα.

Επισήμανε ωστόσο ταυτόχρονα τον κίνδυνο αύξησης των τιμών, καθώς για τη μεταφορά του άνθρακα από άλλες χώρες απαιτούνται μεγάλες θαλάσσιες διαδρομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.